Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 606 | Orașul Kupiansk, bombardat de ruși. Peste 80 de confruntări pe linia frontului, în ultimele 24 de ore

Război în Ucraina, ziua 606 | Orașul Kupiansk, bombardat de ruși. Peste 80 de confruntări pe linia frontului, în ultimele 24 de ore

Război în Ucraina, ziua 606. Oleg Sinegubov, șeful Administrației Militare Regionale Harkov, a anunțat, într-o postare pe  Facebook, că în dimineața zilei de 22 octombrie armata rusă a bombardat orașul Kupiansk, rănind trei persoane.

Război în Ucraina, ziua 606 | Orașul Kupiansk, bombardat de ruși. Peste 80 de confruntări pe linia frontului, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Facebook/Oleg Sinegubov
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Oct 2023   •   15:35

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Rușii susțin că au respins un desant ucrainean care viza un pod feroviar de lângă Herson
  • Peste 80 de confruntări pe linia frontului în ultima zi
  • Pierderile suferite de armata rusă în Ucraina, potrivit Kievului
  • Orașul Kupiansk, bombardat de ruși. Trei persoane au fost rănite
  • Cel puțin șase persoane au murit în regiunea Harkov într-un atac rusesc cu rachete
  • Discuție Zelenski-Erdogan despre formulele de pace pentru Ucraina și Orientul Mijlociu
  • Trei rachete de croazieră rusești au fost distruse în aer, anunță ucrainenii
  • Rusia a pierdut 292.850 de soldați în Ucraina, conform armatei ucrainene
  • Peste 100 de confruntări pe linia frontului în ultima zi
  • Explozii la Krivoi Rog
  • UE-SUA solicită Chinei să facă presiuni asupra Rusiei pentru a pune cpăt agresiunii din Ucraina
  • Premierul ucrainean: Ecocidul rusesc costă peste 55 de miliarde de euro
  • Germania a trimis un nou transport de ajutor militar în Ucraina

Update 20:22 Șase persoane au fost ucise într-un atac cu rachete rusești care a lovit un centru de distribuție poștală din Harkov, au anunțat oficialii ucraineni, în timp ce în Herson s-a înregistrat un număr record de atacuri cu bombă în ultimele 24 de ore.

Alte 16 persoane au fost rănite în explozia de la depozitul poștal, sâmbătă seara târziu, a declarat guvernatorul din Harkov, Oleh Syniehubov, pe rețelele de socializare, adăugând că mai mulți dintre răniți se află în stare gravă la spital.

Toate victimele erau angajați ai serviciului poștal și de curierat privat ucrainean Nova Poshta.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris atacul ca fiind un atac asupra unui "obiect civil obișnuit".

Aceasta survine în contextul în care oficialii din sudul Ucrainei au declarat duminică că armata rusă a folosit un număr record de bombe aeriene deasupra regiunii Herson din țară în ultimele 24 de ore.

Natalia Humeniuk, o purtătoare de cuvânt a Comandamentului Operațional de Sud al armatei ucrainene, a declarat că au fost înregistrate 36 de rachete deasupra zonei, unele sate fiind lovite de mai multe lovituri.

Între timp, forțele ucrainene "au respins probabil o altă ofensivă rusească intensificată" spre Avdiivka în ultimele zile, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului.

Update 15:35. Rușii susțin că au respins un desant ucrainean care viza un pod feroviar de lângă Herson

Unitățile grupului de trupe Nipru au oprit o încercare a Forțelor Armate Ucrainene (AFU) de a ocupa un pod feroviar de lângă Herson, ucigând 20 de soldați ucraineni, a declarat un reprezentant al serviciilor operaționale din regiune, citat de agenția rusă de presă TASS.

„O încercare de desant a inamicului în zona micului pod feroviar a fost oprită. În urma atacului, 4 bărci și 20 de militari ai Forțelor Armate ucrainene au fost distruși”, a transmis ofițerul rus.

Update 14:30. Peste 80 de confruntări pe linia frontului în ultima zi

Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, într-un comunicat pe Facebook, că în ultimele 24 de ore au avut loc pe linia frontului peste 80 de ciocniri armate.

„În ultimele 24 de ore, au avut loc peste 80 de ciocniri de luptă. În total, inamicul a lansat 6 rachete și 53 de lovituri aeriene, a lansat 54 de atacuri cu salve de rachete asupra pozițiilor trupelor noastre și a zonelor populate. Din păcate, în urma atacurilor rusești există morți și răniți”, se arată în comunicat.

Оперативна інформація станом на 06.00 22 жовтня 2023 року щодо російського вторгнення Слава Україні! Розпочалася...

Publicată de Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine pe Sâmbătă, 21 octombrie 2023

Update 13:15. Pierderile suferite de armata rusă în Ucraina, potrivit Kievului

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, duminică, într-un mesaj pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 293.830 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie.

Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 980 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană.

De asemenea, potrivit ucrainenilor, armata rusă a pierdut 5.081 de tancuri, 9.631 de blindate, 7.032 de sisteme de artilerie, 320 de avioane, 324 de elicoptere și 5.339 de drone.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 22.10.23 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from...

Publicată de Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine pe Sâmbătă, 21 octombrie 2023

Update 12:25. Orașul Kupiansk, bombardat de ruși. Trei persoane au fost rănite

Oleg Sinegubov, șeful Administrației Militare Regionale Harkov, a anunțat, sâmbătă, într-o postare pe  Facebook, că în dimineața zilei de 22 octombrie armata rusă a bombardat orașul Kupoansk, rănind trei persoane.

„Astăzi (n.r. – sâmbătă), în jurul orei 7:00, inamicul a bombardat orașul Kupiansk. Clădiri de locuințe au fost lovite, trei persoane au fost rănite. O fată de 15 ani și o femeie de 63 de ani sunt internate în stare gravă. Un băiat de 17 ani este într-o stare moderată”, a transmos Oleg Sinegubov.

?Харківщина. 22 жовтня ❗️ Сьогодні близько 7:00 ранку ворог обстріляв м. Куп'янськ. Є влучання у житлові будинки,...

Publicată de Олег Синєгубов pe Sâmbătă, 21 octombrie 2023

Update 08:10. Cel puțin șase persoane au murit în regiunea Harkov într-un atac rusesc cu rachete

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite sâmbătă în urma atacurilor ruseşti cu rachete asupra unui depozit poştal în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, informează Ukrinform.

„Cele şase persoane ucise şi 14 rănite în atacul ocupanţilor erau angajaţi ai companiei care se aflau în interiorul terminalului Nova Poșta. Victimele, cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, au fost rănite de schije şi suflul (exploziilor)”, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

Potrivit oficialului ucrainean, un total de 14 persoane sunt internate, dintre care şapte în stare gravă.

Anchetatorii au găsit fragmente de rachete S-300 la locul impactului asupra terminalului Nova Poșta de lângă Harkov.

„Anchetatorii, criminologii și experții în explozivi continuă să lucreze la locul impactului rachetei rusești. În acest moment, experții din managementul explozivilor au strâns dovezi materiale – fragmente din racheta S-300″, a transmis poliția locală într-un comunicat.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a distribuit o înregistrare video pe reţelele de socializare cu ceea ce pare a fi un depozit grav avariat, alături de resturi şi un container care poartă sigla operatorului poştal ucrainean Nova Poșta.

Cei doi lideri au discutat prin intermediul telefonului.

„Am discutat despre următoarea rundă de negocieri privind formula de pace, care va avea loc în Malta. Turcia va participa. Am discutat, de asemenea, despre situația din Orientul Mijlociu și am convenit asupra necesității de a asigura protecția civililor și respectarea dreptului umanitar", a scris Zelenski pe Telegram.

Volodimir Zelenski și Tayyip Erdogan au mai discutat despre exportul de cereale din Ucraina.

Război în Ucraina, 21 octombrie 2023 | Premierul Ucrainei a declarat că ecocidul rusesc costă peste 55 de miliarde de euro

Război în Ucraina, 20 octombrie 2023 | Kievul anunţă că a respins un nou asalt rusesc la Avdiivka

Război în Ucraina, 19 octombrie 2023 |  Ucraina anunță livrări noi și permanente de rachete ATACMS din partea SUA

Război în Ucraina, 18 octombrie 2023 | Atacuri cu rachete rusești în mai multe zone din Ucraina. Bilanțul civililor uciși

Război în Ucraina, 17 octombrie 2023 | SUA au trimis, în secret, rachete Ucrainei pentru a lua prin surprindere Rusia

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close