Antena 3 CNN Externe Războiul diplomatic dintre Rusia şi Marea Britanie se aplanează

Războiul diplomatic dintre Rusia şi Marea Britanie se aplanează

Războiul diplomatic dintre Rusia şi Marea Britanie se aplanează
21 Iul 2007   •   12:19
UPDATE: Parchetul rus va organiza luni dimineaţă o conferinţă de presă referitoare la cazul Litvinenko unde se va pune în discuţie ?cooperarea dintre Parchetul general al Federaţiei ruse şi organele judiciare britanice, în pretinsa afacere Aleksandr Litvinenko?, conform unui comunicat oficial. Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova este gata să-şi normalizeze relaţiile cu autorităţile de la Londra. Reprezentanţii ministerului rus al afacerilor externe s-au arătat surprinşi că ţara lor a fost acuzată că refuză să coopereze cu Marea Britanie în lupta împotriva terorismului, mai ales că Londra a făcut primul pas ?neprietenos?.

La o zi după ce a anunţat extrădarea a patru diplomaţi britanici, tonul Moscovei s-a schimbat. Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia este ?pregătită? să-şi ?normalizeze? relaţiile cu Marea Britanie. Andrei Lugovoi, considerat de autorităţile britanice principalul suspect în cazul asasinării fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, a fost de acord să fie judecat în Rusia, dar a susţinut că Marea Britanie nu are ?nici o probă? împotriva lui.

?Fireşte că mi-e teamă pentru viaţa mea în situaţia actuală. Deoarece dacă mi se va întâmpla ceva, oricine se poate folosi de acest lucru pentru propriile interese. Vreau să fie foarte clar: sunt om de afaceri şi nu am fost niciodată şi probabil că nici nu voi fi implicat în politică?, susţine Andrei Lugovoi. Fostul ofiþer KGB, devenit om de afaceri, a declarat din nou că ?nu l-a ucis? pe Aleksandr Litvinenko şi că nu a fost implicat nici în tentativa de asasinare a lui Boris Berezovski.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un val de aer tropical cuprinde România. Unde va fi cel mai cald
x close