Antena 3 CNN Externe Reacția Ucrainei după ce ministrul rus de externe a amenințat că ”riscul unui război nuclear este real și grav”

Reacția Ucrainei după ce ministrul rus de externe a amenințat că ”riscul unui război nuclear este real și grav”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, consideră că amenințările șefului Ministerului de Externe rus cu privire la cel de-al Treilea Război Mondial indică faptul că Moscova se simte învinsă în Ucraina.

Reacția Ucrainei după ce ministrul rus de externe a amenințat că ”riscul unui război nuclear este real și grav”
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    26 Apr 2022   •   10:40

Kuleba a subliniat că Rusia își pierde ultima speranță de a speria lumea să nu sprijine Ucraina, așa că a vorbit despre un pericol „real” al celui de-al Treilea Război Mondial.

"Înseamnă doar că Moscova se simte învinsă în Ucraina. Prin urmare, lumea ar trebui să ne sprijine și mai mult pentru a câștiga și a proteja securitatea europeană și globală", a spus ministrul.

Serghei Lavrov a avertizat occidentul să nu subestimeze riscurile de conflict nuclear mai ales că NATO este, în esență, angajată într-un război proxy cu Rusia, furnizând Kievului armament. 

Declarațiile au fost făcute într-un interviu difuzat la televiziunea de stat din Rusia. 

Lavrov a insistat că țara lui se străduiește să reducă riscurile unui război nuclear.

Potrivit ministrului rus, conflictul ucrainean se va încheia cu un acord, dar conținutul acestuia va depinde de situația militară. 

Comentariile vin după ce ministrul de Externe a declarat că discuțiile dintre Ucraina și Rusia s-au „întrerupt” deoarece Moscova nu a primit un răspuns de la Kiev la ultimele sale propuneri, ale căror detalii nu au fost făcute publice.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close