Antena 3 CNN Externe Record de migranți care au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi: 853

Record de migranți care au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi: 853

Un număr record de 853 de imigranți au traversat Canalul Mânecii către Marea Britanie cu ambarcațiuni mici într-o singură zi.

Record de migranți care au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi: 853
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Noi 2021   •   15:02

Numărul de sosiri eclipsează recordul zilnic anterior de 828, stabilit în august și este cel mai mare număr de traversări înregistrat vreodată într-o singură zi.

Aceasta vine după ce autoritățile franceze au declarat că doi migranți au murit săptămâna aceasta în timp ce încercau să ajungă în Anglia și se temea că alți câțiva s-au pierdut pe mare săptămâna trecută.

Peste 21.000 de migranți au traversat în Marea Britanie până acum în acest an, arată analiza. Acesta este mai mult decât dublu față de totalul pentru întregul an 2020.

În 2019, ministrul de Interne, Priti Patel, a promis că va transforma traversările migranților într-un „fenomen rar” până în primăvara anului 2020.

În acest timp, guvernul a fost de acord să plătească Franței milioane de lire sterline pentru a crește securitatea pe coasta sa de nord.

Ieri, un migrant a murit după ce a încercat să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie, potrivit Prefecturii Maritime a Canalului și Marea Nordului.

Se spune că o persoană a fost găsită moartă pe plaja Wissant, lângă Calais, joi dimineață, după descoperirea unei bărci pline cu apă.

Alte două persoane au fost găsite în apropiere suferind de hipotermie.

Autoritățile franceze au declarat că peste 400 de persoane au fost salvate în timpul unei operațiuni de salvare conduse de francezi în strâmtoarea Pas-de-Calais, marți noapte și miercuri.

Autoritățile britanice au salvat sau interceptat marți 456 de persoane care navigaseră pe drumuri maritime aglomerate din Franța cu ambarcațiuni mici.

Potrivit datelor compilate de agenția de presă PA, până acum cel puțin 19.756 de persoane au ajuns deja în Regatul Unit până în acest an, ceea ce duce la peste 20.200 de persoane.

Acesta este mai mult decât dublu față de totalul pentru întregul an 2020.

Primarul orașului Calais a numit ieri Marea Britanie un „Eldorado” pentru migranții ilegali și a spus că „nu are curajul” să-și înăsprească legile pentru a descuraja trecerea Canalului Mâncii.

În conformitate cu Tratatul Touquet, aprobat pentru prima dată în februarie 2003, granița Regatului Unit a fost efectiv mutată pe pământul francez. Drept urmare, guvernul francez s-a plâns că acest lucru îi lasă pe ei – nu pe Marea Britanie – să se ocupe de aranjamentele de protecție a frontierei.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close