Antena 3 CNN Externe Regatul Unit al Marii Britanii se pregăteşte de sărbătoare. Cel mai mic moştenitor al Casei Regale va fi botezat

Regatul Unit al Marii Britanii se pregăteşte de sărbătoare. Cel mai mic moştenitor al Casei Regale va fi botezat

Regatul Unit al Marii Britanii se pregăteşte de sărbătoare. Cel mai mic moştenitor al Casei Regale va fi botezat
de O.P.    |    21 Oct 2013   •   06:22

Prinţul George, fiul ducelui şi ducesei de Cambridge şi al treilea moştenitor la tronul Marii Britanii, va fi botezat miercuri în cadrul unei ceremonii private, departe de ochii curioşilor. Evenimentul va fi, însă, marcat de petreceri în stradă, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni.

Slujba ce va dura 45 de minute va avea loc la capela regală a palatului Saint James din Londra şi va fi oficiată de liderul spiritual al Bisericii Angliei, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. Pe lista invitaţilor sunt mai puţin de 60 de persoane, apropiaţi şi prieteni ai cuplului princiar.

La ceremonie nu vor participa prinţesa Anne, prinţul Andrew, prinţul Edward şi soţii lor, cu toate că oficialii Palatului insistă că nu există conflicte în inima casei regale.

Decizia prinţului William şi a soţiei sale Kate de a nu-l boteza pe George la palatul Buckingham, aşa cum cere tradiţia, a stârnit controverse în rândul britanicilor.

Prinţul George va avea nu mai puţin de şase naşi, a căror identitate a fost ţinută în secret, însă presa comentează că cel puţin trei dintre aceştia sunt prieteni apropiaţi ai cuplului.

Aceasta va fi a doua apariţie publică a prinţului George. El a fost ţinut departe de ochii curioşilor de când a părăsit maternitatea în care s-a născut, eveniment urmărit de milioane de oameni din întreaga lume.

Botezul prinţului George va reuni, pentru prima oară în peste o sută de ani, patru generaţii de membri ai Casei Regale, ce vor fi fotografiaţi împreună. Este vorba despre regina Elisabeta, prinţul Charles, prinţul William şi prinţul George. Fotografia va fi publicată la puţin timp după botez pentru a marca acest moment important în istoria Regatului Unit.

×
Subiecte în articol: casa regala
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close