Antena 3 CNN Externe Renault a pierdut procesul privind sinuciderea unui angajat pe care l-a obligat să vină în România

Renault a pierdut procesul privind sinuciderea unui angajat pe care l-a obligat să vină în România

Renault a pierdut procesul privind sinuciderea unui angajat pe care l-a obligat să vină în România
Sursa foto: Foto:blog.emandco.com
20 Mai 2011   •   09:55

 Justiţia franceză a considerat vinovată compania Renault în dosarul privind moartea unui angajat francez pe care l-ar fi obligat să vină în România. Bărbatul s-a sinucis în 2006 pentru că ar fi fost supus unor presiuni greu de suportat, pentru a lucra în ţara noastră.

Francezul, care era inginer, şi-a luat zilele în octombrie 2006, când s-a aruncat de la etajul cinci al clădirii unde muncea, la Guyancourt. Familia sa a dat în judecată grupul Renault, sub acuzaţia că l-a trimis să lucreze în România împotriva voinţei lui. Potrivit soţiei, bărbatul se temea că nu va face faţă proiectelor tot mai exigente care i se cereau.

În 2009, un tribunal din Nanterre a găsit vinovat producătorul auto, care a făcut însă apel. Acum, instanţa din Versailles a reconfirmat însă sentinţa că Renault a comis o eroare impardonabilă, pentru că avea cunoştinţă că victima îndură presiuni privind sarcinile de serviciu.

Potrivit legii, constructorul auto trebuie să-şi asume plata unui venit pentru soţia victimei, echivalent cu salariul pe care l-a avut bărbatul ei.

×
Subiecte în articol: Renault România angajat proces
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close