Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Criză în Republica Moldova. Uniunea Europeană îndeamnă la calm

Criză în Republica Moldova. Uniunea Europeană îndeamnă la calm

Criză în Republica Moldova. Uniunea Europeană îndeamnă la calm
Sursa foto: Foto: Facebook/ Igor Dodon
de S.T.    |    09 Iun 2019   •   09:53

Uniunea Europeană a îndemnat la calm, după deciziile luate de Parlamentul de la Chişinău şi în contextul evoluţiilor ulterioare, potrivit unei declaraţii semnate de purtătoarea de cuvânt a Comisiei pe teme de politică externă, Maja Kocijancic, informează duminică Radio Chişinău.

În declaraţie se subliniază că UE consideră că persoanele care au fost alese în mod democratic trebuie să găsească calea pe care să o urmeze Republica Moldova prin dialog. De asemenea, Uniunea Europeană aşteaptă ca Republica Moldova, ţară asociată cu Uniunea Europeană, să respecte statul de drept şi să garanteze democraţia, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de Asociere.

„Uniunea Europeană îşi reafirmă angajamentul de a coopera cu Republica Moldova cu privire la un proces de reformă robust pentru ţară, în special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, asigurarea independenţei sistemului judiciar şi depolitizarea instituţiilor statului”, potrivit declaraţiei citate de Radio Chişinău.

Reacţia UE vine după ce Curtea Constituţională a Republicii Moldova a invalidat, sâmbătă, decretele preşedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a liderei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, şi numirea guvernului condus de aceasta. Noul guvern depusese deja jurământul în faţa Parlamentului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Chisinau parlament Republica Moldova
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close