Antena 3 CNN Externe Reuşită medicală fără precedent. Un tratament revoluţionar a ajutat o femeie INFERTILĂ să conceapă un bebeluş

Reuşită medicală fără precedent. Un tratament revoluţionar a ajutat o femeie INFERTILĂ să conceapă un bebeluş

Reuşită medicală fără precedent. Un tratament revoluţionar a ajutat o femeie INFERTILĂ să conceapă un bebeluş
Sursa foto: Foto: foxnews.com
03 Oct 2013   •   15:36

O femeie căreia nimeni nu-i dădea vreo şansă să aibă vreodată copii a născut un bebeluş perfect sănătăos. Femeia suferea de infertilitate, dar a acceptat să suporte un tratament revoluţionar conceput de un grup de experţi americani. Reuşita le dă acum speranţe tuturor femeilor care nu pot avea copii.

Bebeluşul s-a născut după un tratament experimental conceput la o universitate din California şi aplicat în Japonia.

Mama bebeluşului, o japoneză de 30 de ani, s-a supus unei proceduri care nu a mai fost testată până în prezent. Medicii i-au secţionat unul dintre ovare şi au injectat hormoni. Operaţia a avut drept efect stimularea ovarului care, altfel, nu ar mai fi funcţionat. Medicii au prelevat ovulele maturizate şi, în urma unei proceduri in vitro, femeia a rămas însărcinată.

Dintr-un grup de 25 de femei, japoneza este prima care naşte. O altă pacientă este însărcinată, iar alte câteva aşteaptă fertilizarea in vitro.

E drept, drumul de la o premieră medicală la un tratament accesibil tuturor femeilor este încă lung. Dar experiţii sunt convinşi că va fi pavat cu succese. 


×
Subiecte în articol: infertilitate bebelus
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close