Antena 3 CNN Externe Risc major de atentate teroriste de Crăciun. Crește nivelul alertelor în Europa

Risc major de atentate teroriste de Crăciun. Crește nivelul alertelor în Europa

Mai multe persoane au fost arestate în Austria și Germania, după ce serviciile de securitate au obținut informații conform cărora un grup islamist pregătește atacuri teroriste de sărbători.

de Laurențiu Rădulescu    |    25 Dec 2023   •   13:17

Europa este în momentul de față în alertă, mai ales în această perioadă.

Și chiar dacă nu pare, atunci când ieșiți pe străzi la târgurile de Crăciun, în locurile foarte aglomerate, fiți foarte sigur că toate aceste zone, cel puțin teoretic, sunt foarte bine păzite.

Alerta a venit încă de la începutul lunii de la Comisia Europeană. Oficialii prefigurau eventualele atacuri după izbucnirea războiului din Gaza între Israel și Hamas.

Vizate cel mai important, sunt locurile aglomerate, în primul rând Târgul de Crăciun de la Viena sau Catedrala Sfântul Ștefan, pentru că acolo poliția a crescut tot ceea ce înseamnă nivel de alertă.

Citește șiA murit directorul Institutului de Științe Muzicale, victimă a atacului armat din Praga: "O veste extrem de crudă"

O altă zonă vizată este Koln, în Germania.

A fost deja o amenințare cu bombă la Catedrala din Koln. Măsurile de securitate sunt deja sporite acolo.

Nu putem, de altfel, să excludem și alte capitale europene, precum Paris, Bruxelles sau, de asemenea Madridul.

Câteva sfaturi importante pe care trebuie să le cunoașteți în această perioadă trebuie să anunțați poliția, autoritățile în momentul în care vedeți diferite situații neobișnuite.

Așadar, sunați la poliție dacă auziți sau dacă vedeți că sunt în desfășurare diferite transporturi, fie de materiale explozive, fie transport arme sau, de asemenea, în cazul în care vedeți persoane care fotografiază reprezentanțele diplomatice.

În ultimul rând, în cazul în care vedeți că sunt diferite autoturisme care staționează nepermis de mult, puteți să mergeți și să anunțați autoritățile.

În acest caz, dacă sunteți surprins în mijlocul unui atac terorist, sfaturile venite chiar de la Serviciul Român de Informații sunt cât se poate de simple trebuie să vă îndepărtați cât de repede puteți din acea zonă fără să luați cu dumneavoastră decât lucrurile poate cele mai utile: actele și un telefon.

×
Subiecte în articol: atentate teroriste Europa Crăciun
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close