Antena 3 CNN Externe România propune organizarea unei reuniuni a miniștrilor de externe din UE la Kiev pentru a-și exprima solidaritatea față de Ucraina

România propune organizarea unei reuniuni a miniștrilor de externe din UE la Kiev pentru a-și exprima solidaritatea față de Ucraina

Ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a propus luni organizarea unei reuniuni a miniștrilor de externe din țările Uniunii Europene la Kiev pentru a demonstra solidaritatea UE cu Ucraina pe fondul concentrărilor de forțe militare rusești la frontiera ruso-ucraineană și riscurile generate de aceasta la adresa securității europene.

România propune organizarea unei reuniuni a miniștrilor de externe din UE la Kiev pentru a-și exprima solidaritatea față de Ucraina
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    24 Ian 2022   •   17:00

“În timpul reuniunii CAE de astăzi cu privire la situația de securitate îngrijorătoare din proximitatea Ucrainei, am reiterat poziția României privind nevoia de dialog, dar și de descurajare. (…) Am sugerat examinarea posibilității organizării unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, în semn de solidaritate cu Ucraina“, a scris Aurescu, pe Twitter.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni că executivul european vrea să acorde Ucrainei un nou pachet de ajutor financiar pentru a depăși ”criza creată de acțiunile agresive ale Rusiei”.

Prima tranșă va fi de 1,2 miliarde de euro – împrumuturi și granturi nerambursabile, și e nevoie de aprobarea Consiliului UE și a Parlamentului European, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Șeful diplomației române participă luni la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale UE, pe a cărei agendă figurează în principal situația de securitate din Europa, și o întrevedere în regim videoconferință cu secretarul american Antony Blinken, potrivit CaleaEuropeana.ro.

 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close