Antena 3 CNN Externe România sprijină Kazahstanul la preşedinţia OSCE

România sprijină Kazahstanul la preşedinţia OSCE

România sprijină Kazahstanul la preşedinţia OSCE
22 Noi 2007   •   11:52

Kazahstanul vede în România un partener stabil şi foarte bun, a declarat joi, la Bucureşti, preşedintele kazah, Nursultan Nazarbaev, după întâlnirea cu şeful statului român, Traian Băsescu. Cei doi au discutat despre construcţia conductei Constanţa-Trieste, precum şi despre posibilitatea conlucrării într-o serie de proiecte. Nazarbaev, care efectuează o vizită de stat în România, a precizat că în cadrul convorbirilor s-a discutat despre posibilitatea conlucrării îndeosebi în realizarea de proiecte privind construcţia de maşini, de utilaje pentru extracţia şi forajul petrolier şi de gaze naturale.

Kazahstanul este foarte interesat de dezvoltarea relaţiilor în ceea ce priveşte porturile de la Marea Caspică şi Marea Neagră, acestea din urmă însemnând poarta de ieşire spre Europa şi spre lume, a spus Nazarbaev.

Traian Băsescu a anunţat că România va sprijini Kazahstanul pentru preluarea preşedinţiei OSCE.
Preşedintele a fost întrebat dacă România susţine candidatura Kazahstanului în condiţiile în care acest stat a fost, în urmă cu 20 de ani, parte a URSS, iar în prezent nu este membru UE.

"Toţi trebuie să înţelegem că la Kazahstan trebuie privit ca spre un partener. Noi avem această abordare fără a avea niciun complex că în urmă cu 20 de ani Kazahstanul era o republică sovietică. Acum 17 ani eram şi noi stat comunist şi acum suntem în UE. Deci nu avem complexe", a replicat Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close