Antena 3 CNN Externe Românii care spală parbrize în Italia - în război cu oficialităţile (VIDEO)

Românii care spală parbrize în Italia - în război cu oficialităţile (VIDEO)

Românii care spală parbrize în Italia - în război cu oficialităţile <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Aug 2007   •   18:32

Primăria din Florenţa declară război românilor şi celorlalţi imigranţi care spală parbize în intersecţii. Deranjaţi de numărul mare al celor care stau la semafor cu găleata şi ştergătorul, edilii italieni le-au interzis de începând de marţi, practica. Cei care spală parbrize riscă trei luni de închisoare. Spălatul parbrizelor a devenit o afacere profitabilă pentru imigranţii veniţi la Florenţa. Zilnic, peste 50 de persoane îşi fac apariţia în marile intersecţii ale oraşului. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt români. Exact ca şi în intresecţiile din capitală, pândesc culoarea roşie a semaforului şi apoi dau buzna printre maşinile oprite. Obiceiul i-a înfuriat deja pe mulşi şoferi, care s-au plâns că sunt deranjaţi în trafic. În urma numeroaselor reclamaţii, primăria Florenţei a decis să pună capăt acestui obicei.

Potrivit noii legi, cei care vor fi prinşi riscă trei luni de închisoare, amendă şi expulzarea. Hotărârea va fi în vigoare până la 31 octombrie, timp în care edilii au estimat că vor reuşi să scape de spălătorii de parbrize.


Noua lege e şi pe placul primarilor din Verona şi Genova, care au spus că, dacă va avea efect la Florenţa, va fi aplicată şi în oraşele lor -

Observator

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close