Antena 3 CNN Externe Românii din Gaza se întorc acasă

Românii din Gaza se întorc acasă

Românii din Gaza se întorc acasă
22 Iun 2007   •   07:49
UPDATE: Tarom va organiza sâmbătă un zbor charter pentru repatrierea refugiaţilor români din Fâşia Gaza. Este vorba despre 31 de persoane, în majoritate femei şi copii, care vor să se întoarcă acasă din cauza situaţiei tensionate din regiune. Cererile de repatriere ale celor 31 de români din Fâşia Gaza sunt deja în lucru la autorităţile israeliene. Grupul se află la punctul de trecere Erez dintre Fâşia Gaza şi Israel, şi aşteaptă acum decizia autorităţilor din zonă privind momentul repatrierii lor. Preşedintele Traian Băsescu a dispus tuturor instituţiilor abilitate să facă toate eforturile pentru aducerea lor de urgenţă în ţară. Potrivit unor surse oficiale, eforturile pentru repatrierea românilor sunt îngreunate de faptul că mulţi dintre ei nu au bani, acte şi nici nu figurează în evidenţele poliţiei de frontieră israeliene că ar fi intrat în Israel pentru a ajunge în Fâşia Gaza.

Autorităţile israeliene au deschis un punct de trecere a frontierei prin care cetăţenii străini care doresc să părăsească Fâşia Gaza o pot face.

Mai multe state au început evacuarea cetăţenilor lor din zonă, după ce mişcarea Hamas a preluat controlul Fâşiei Gaza în urmă cu o săptămână, după o confruntare cu forţele de securitate loiale preşedintelui Mahmoud Abbas.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close