Antena 3 CNN Externe Românii - posibili răpitori ai fetiţei din Portugalia

Românii - posibili răpitori ai fetiţei din Portugalia

Românii - posibili răpitori ai fetiţei din Portugalia
25 Iun 2007   •   17:50

Bandele de români sunt suspectate de implicare în răpirea unei fetiţe britanice, caz care a pus pe jar Europa Occidentală. Madeleine McCann a dispărut fără urmă luna trecută din Portugalia. A fost răpită chiar de sub ochii părinţilor. În căutare de indicii, anchetatorii tind să creadă că, foarte probabil, fetiţa de 4 ani a fost furată de o bandă de traficanţi de copii, ca să fie vândută.

S-au împlinit 53 de zile de când Madelein McCann a dispărut din hotelul unei staţiuni portugheze. Părinţii micuţei au lăsat-o în cameră împreună cu cele două surori mai mici, iar ei au luat masa la un restaurant din apropiere. La întoarcere, le-au găsit pe gemene, dar nici urmă de Madeleine. Britanicii au alertat poliţia, care a declanşat o operaţiune de căutare fără precedent. Au răscolit toată Portugalia şi au întreprins cercetări în Spania, Olanda, Germania şi Maroc. Nu au avut succes.

Disperaţi, părinţii s-au întâlnit şi cu Papa Benedict ca să obţină ajutor. Cazul e acum în atenţia poliţiştilor de pe întreg continentul, care analizează mai multe piste. Cea mai plauzibilă e varianta că fetiţa a fost răpită de o bandă de est europeni, care vor să o vândă. Principalii suspecţi sunt românii.

Luna trecută, două cupluri au fost arestate în Franţa, lângă Bordeaux, când au vrut să vândă un copil pentru sume cuprinse între 10-15.000 de euro. În Portugalia, o bandă de opt români e căutată pentru tentativa de vânzare a unui nou-născut pentru 10.000 de euro.

Observator

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close