Antena 3 CNN Externe Românii pot lucra în posturi ale Uniunii Europene

Românii pot lucra în posturi ale Uniunii Europene

Românii pot lucra în posturi ale Uniunii Europene
13 Aug 2007   •   07:19

Românii pot câştiga din această toamnă salarii europene începând de la 2.500 de euro în sus. Din luna septembrie, instituţiile europene vor avea disponibile o serie de locuri de muncă şi pentru cetăţenii români. Printre acestea se regăsesc specializări în domeniile drept, economie, administraţie publică europeană, relaţii externe, relaţii publice şi administraţie publică.

Potrivit site-ului euroconcurs.ro , în al doilea semestru al anului vor avea loc concursuri pentru ocuparea mai multor posturi permanente, adresate exclusiv cetăţenilor români. Aceştia vor putea concura pentru posturile de şefi de divizii în domeniile drept, economie, administraţie publică europeană, relaţii externe, relaţii publice sau de asistenţi în domeniul managementului financiar şi al resurselor umane.

Cetăţenii români mai pot candida alături de ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene pentru ocuparea unor posturi cum ar fi ingineri constructori, medici, asistente, auditori, administratori şi asistenţi ai biroului european antifraudă.

Candidaţii care vor fi admişi vor primi salarii care pornesc de la 2500 de euro. Însă în cazul celor care vor ocupa posturi de conducere, salariul lunar poate ajunge şi până la 14.000 de euro. Funcţionarii europeni vor mai beneficia şi de alocaţii pentru familie, locuinţă, copil, educaţie sau expatriere. De asemenea, copii funcţionarilor vor putea beneficia de învaţământ gratuit într-o şcoală a unui stat membru al Uniunii Europene.

Pentru a deveni funcţionar public un candidat trebuie să treacă prin cinci teste eliminatorii. Primele vor avea loc la Bucureşti. Urmează proba scrisă, la care candidaţii trebuie să realizeze un eseu din domeniul de activitate. Ultima etapă este cea a interviului, şi se va desfăşura la Bruxelles, în faţa membrilor comitetului de selecţie.

ROMÂNII POT OCUPA POSTURI EUROPENE

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close