Antena 3 CNN Externe Românul reţinut pentru atacul asupra italiencei a fost arestat

Românul reţinut pentru atacul asupra italiencei a fost arestat

Românul reţinut pentru atacul asupra italiencei a fost arestat
02 Noi 2007   •   07:18
Justiţia italiană a emis mandat de arestare preventivă pe numele imigrantului român acuzat de uciderea unei femei. Bărbatul a fost audiat vineri aproape şapte ore de procurori. Romulus Mailat nu recunoaşte decât că a jefuit-o pe femeie. Nu recunoaşte violul şi nici că ar fi bătut-o crunt pe femeia abandonată apoi în apropierea unei tabere de rromi de la periferia Romei. Rromii care locuiau în acea tabără şi-au strâns lucrurile şi spun că se întorc în ţară, nemulţumiţi că trebuie să plătească ei pentru unul singur. În tot acest timp, autorităţile italiene fac liste cu nume de imigranţi ce trebuie expulzaţi şi razii în taberele improvizate pe care vor să le demoleze. Martorul cheie, Emilia Neamţu, se află acum în programul de protecţie al martorilor. Băieţii ei şi-au făcut şi ei bagajele şi se întorc acasă. Mâine, la Roma va fi înmormântată femeia ucisă de agresorul de origine romă.

RROMII DIN TABĂRA DE LA PERIFERIA ROMEI SPUN CĂ SE ÎNTORC ÎN ŢARĂ:

Autorităţile italiene fac liste cu imigranţii ce vor fi expulzaţi -
Agenţia de presă italiană transmite că autorităţile de la Roma au făcut deja o listă cu cetăţeni ai altor ţări din Uniune care se califică la expulzare. Potrivit şefului poliţiei, este în general vorba despre persoane care au mai fost condamnate pentru diferite delicte. Antonio Manganelli a ţinut să precizeze că aceste liste au fost întocmite ?cu respect pentru demnitatea umană? şi că autorităţile nu vor transforma aceast demers într-o ?vânătoare de vrăjitoare?.

Ministerul de Externe din România transmite că va urmări şi evalua aplicarea acestor noi dispoziţii şi îşi exprimă convingerea că aceste măsuri nu sunt de natură să ducă la restrângerea dreptului cetăţenilor români la liberă circulaţie şi sejur legal pe teritoriul italian. Evaluarea ministerului va fi transmisă preşedintelui şi primului-ministru.

Poliţia italiană a găsit muniţie şi droguri într-o tabără de rromi
În Italia se fac razii pentru descoperirea imigranţilor care ar trebui expulzaţi. În cursul unei astfel de razii, poliţia a găsit muniţie şi droguri într-o tabără de rromi de la Altamura. Poliţiştii au arestat un macedonean. Potrivit agenţiei de presă italiene, ANSA, oamenii legii fac o anchetă pentru a afla de unde provin muniţia şi drogurile. Tabăra de romi de la Altamura este compusă din patru-cinci barăci în care locuiau circa 20 de persoane. Agenţia italiană nu precizează dacă este vorba despre rromi din România.

CITIŢI: GIOVANNA A MURIT DAR S-A APĂRAT DIN TOATE PUTERILE!

Nicolae Romulus Mailat: nu am fost violent
Românul de etnie rromă, arestat pentru atacul asupra Giovannei Reggiani, spune că doar i-a furat geanta, fără să fie violent. Tânărul a fost reclamat tot de o româncă, din aceeaşi tabără improvizată la marginea capitalei italiene. Tânărul, originar din Avrig, are 24 de ani şi a mai fost condamnat în ţară . Nicolae Romulus Mailat şi-a pândit victima în nordul Romei, în cartierul Tor di Quinto. Femeia coborâse din tren şi se îndrepta spre casă. A atacat-o şi bătut-o cu sălbăticie. Femeia a murit joi seară, la un spital din Roma, după ce se aflase timp de câteva zile în comă profundă.

Poliţia crede că femeia de 47 de ani a încercat să se apere cu toate forţele, dar a fost lovită puternic cu o piatră şi cu propria umbrelă. Faptul că victima a încercat să se apere este confirmat de prezenţa unor zgârieturi pe corpul românului Nicolae Romulus Mailat şi a unor urme de sânge pe arcadă.

Romulus Mailat a mai avut probleme cu legea şi înainte de a pleca din ţară. Anul trecut a fost condamnat la închisoare pentru furt de un tribunal din Constanţa, dar a scăpat de puşcărie pentru că a fost graţiat. Rudele şi vecinii din Avrig au păreri diferite despre infractorul care a speriat Italia. În adolescenţă tânărul a fost şi într-o şcoală de corecţie.

PRESA DIN ITALIA CONTINUĂ ATACUL ASUPRA IMIGRANŢILOR ROMÂNI

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close