Antena 3 CNN Externe Rusia a testat cu succes o nouă rachetă balistică

Rusia a testat cu succes o nouă rachetă balistică

Rusia a testat cu succes o nouă rachetă balistică
29 Iun 2007   •   08:00

  Rusia a anunţat că a testat cu succes o nouă rachetă balistică strategică. Racheta intercontinentală Bulava, capabilă să penetreze orice sistem de apărare antirachetă, a fost lansată de pe un submarin nuclear din Marea Albă, în largul coastelor din nord-vestul Rusiei. Ţinta a fost atinsă - un poligon din Peninsula Kamceatka. Trei teste de acest fel efectuate în ultimii ani s-au soldat cu eşecuri.

Racheta, a cărei rază de acţiune este de aproximativ 10.000 de kilometri, poate purta până la 6 focoase nucleare cu ţinte individuale. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a descris Bulava drept o componentă-cheie a viitoarei forţe nucleare ruseşti. Testul a fost efectuat în contextul programatei întrevederi de duminică dintre liderul de la Kremlin şi preşedintele american George W. Bush.

Intenţia Statelor Unite de a construi un sistem de apărare antirachetă pe teritoriul Europei a stârnit nemulţumirea Rusiei, care vede în propunerea americană o tentativă de subminare a influenţei Moscovei în regiune.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close