Antena 3 CNN Externe Rusia. Autorităţile nu îi permit lui Kasparov să fie vizitat în arest

Rusia. Autorităţile nu îi permit lui Kasparov să fie vizitat în arest

Rusia. Autorităţile nu îi permit lui Kasparov să fie vizitat în arest
28 Noi 2007   •   10:53
Autorităţile ruse l-au împiedicat pe Anatoli Karpov să-l viziteze în închisoare pe fostul campion mondial de şah devenit lider al opoziţiei ruse, Garry Kasparov, care a fost condamnat la cinci zile de închisoare pentru organizarea unei manifestaţii neautorizate. Fostul campion mondial la şah Anatoli Karpov a cerut să-l viziteze pe Kasparov, dar nu a fost lăsat nici măcar să intre în clădirea ministerului rus de interne. Fiind împiedicat să se întâlnească cu Garry Kasparov, Karpov a decis să-i lase mamei acestuia un exemplar dintr-o revistă de şah. Nici mama lui Kasparov nu a putut să-şi viziteze fiul, căruia îi adusese câteva produse alimentare, lucru interzis de regulament. Justiţia rusă a respins, luni, un apel al opoziţiei care a contestat condamnarea lui Kasparov. "Tribunalul a respins toate argumentele noastre, apreciind că există suficiente dovezi privind vinovăţia lui Garry Kasparov, şi a refuzat să interogheze martorii apărării şi ai acuzării", a afirmat avocata fostului şahist.

Garry Kasparov, liderul mişcării de opoziţie Celalaltă Rusie, a fost condamnat, sâmbătă, la cinci zile de închisoare pentru organizarea unei manifestaţii neautorizate şi refuzul de a se supune ordinelor poliţiei. Numai mitingul fusese autorizat, nu şi marşul pe străzile Moscovei.

În afară de Kasparov, niciuna dintre cele aproximativ 200 de persoane arestate la Moscova şi Sankt-Petersburg nu a fost condamnată la închisoare. Autorităţile ruse au justificat, marţi, arestarea manifestanţilor opoziţiei, acuzându-i că sunt plătiţi de agenţi străini.

În timp ce Occidentul a criticat represiunile poliţiei de la sfârşitul săptămânii trecute, premierul rus Viktor Zikov a declarat că "forţele noastre de ordine au procedat corect. Persoanele care voiau să provoace forţele de ordine au suferit un eşec".

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close