Antena 3 CNN Externe Rusia a depistat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului

Rusia a depistat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului

Autoritățile sanitare din Rusia au confirmat primele două cazuri de infectare cu Omicron, varianta coronavirusului descoperită pentru prima dată în Africa de Sud.

Rusia a depistat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    06 Dec 2021   •   16:34

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Rusia, a confirmat detectarea primelor două cazuri de infectare cu Omicron. Acestea au fost descoperite la două persoane care au revenit din Africa de Sud. 

Pacienții cu Omicron au fost puși în observație după sosirea lor în Rusia și au fost testați pozitiv pentru coronavirus prin două teste PCR. Varianta a fost detectată ca urmare a secvențierii întregului genom, efectuată de Institutul Central de Cercetare de Epidemiologie.

Un total de 10 persoane au fost confirmate cu COVID-19 după ce s-au întors din Africa de Sud, dar variantele virusului sunt în curs de determinare pentru celelalte opt, anunță TASS și EFE.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că noua tulpină are un număr mare de mutații, dintre care unele provoacă îngrijorare, deoarece ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor. Studiile preliminare arată că varianta este foarte transmisibilă.

De la sfârșitul lunii noiembrie, Rusia a restricţionat legăturile aeriene cu ţările din sudul Africii în urma apariţiei acestei tulpini. Totodată, persoanele care vin din aceste zone trebuie să stea 14 zile în carantină după intrarea în țară.

Până în prezent, potrivit celor mai recente date, 53,7% din populația adultă a Rusiei a fost vaccinată cu shema completă, adică 63.961.690 de cetăţeni. La ultima raportare, autoritățile au anunțat 32.136 noi cazuri de infectare cu COVID-19 și 1.184 de decese asociate virusului.

×
Subiecte în articol: varianta Omicron COVID-19
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close