Antena 3 CNN Externe Rusia. Explozii pe calea ferată (Galerie foto)

Rusia. Explozii pe calea ferată (Galerie foto)

Rusia. Explozii pe calea ferată <font color=red>(Galerie foto)</font>
14 Aug 2007   •   08:27

Cel puţin 60 de persoane au fost rănite după ce un tren a deraiat în Rusia, în apropiere de oraşul Novgorod. 12 vagoane au sărit de pe şine, dintre care trei s-au răsturnat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Victor Korsakov, deraierea a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, amplasat pe calea ferată. Serviciul Federal de Securitate a declanşat deja ancheta în legătură cu acest accident.

Conducatorul trenului susţine că a auzit două explozii, cu puţin timp înainte ca trenul sa deraieze. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că incendiul izbucnit la bordul trenului in urma celor doua explozii a fost stins rapid. Cei mai mulţi răniţi s-au înregistrat în vagonul-restaurant. Autorităţile au luat în calcul încă de la început ipoteza unui atentat, mai ales după ce au descoperit, sub unul dintre vagoane, un crater cu un diametru de aproximativ un metru. Aici, şinele sunt complet distruse.

Trenul de călători circula pe ruta Moscova - Sankt Petersburg. Potrivit Căilor Ferate ruse, în tren se aflau aproximativ 250 de persoane. Circulaţia feroviară între cele două oraşe a fost întreruptă.



CLICK PENTRU GALERIE FOTO. Sursa: Ria Novosti
Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close