Antena 3 CNN Externe Rusia interzice accesul unor oficiali americani de rang înalt pe teritoriul său

Rusia interzice accesul unor oficiali americani de rang înalt pe teritoriul său

Rusia interzice accesul unor oficiali americani de rang înalt pe teritoriul său
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
22 Oct 2011   •   18:38
Ministerul rus de Externe a confirmat sâmbătă că a interzis intrarea pe teritoriul său a mai multor oficiali americani, ca răspuns la interzicerea vizelor decisă de Washington pentru câţiva oficiali ruşi, suspectaţi de legături cu decesul juristului Serghei Magniţki, conform AFP.

"Bazându-se pe principiul reciprocităţii, a fost stabilită o listă cu cetăţeni americani nedoriţi în Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, într-un comunicat care evocă "afacerea Magniţki".

Lista cuprinde nume ale unor oficiali de rang înalt de la Washington, care au legături cu infracţiunile în sfera umanitară” a adăguat Lukaşevici.

Oficialul nu a dezvăluit identităţile acestora dar a evocat cazuri de „ucideri” de civili care nu au făcut obiectul unor anchete în Irak şi în Afganistan, două ţări în care sunt mobilizaţi militari americani.

Dosarul a avut un răsunet puternic. Serghei Magniţki, jurist la un cabinet american din Moscova, a fost arestat sub acuzaţie de fraudă fiscală după ce a denunţat o maşinaţie financiară de 5,4 miliarde de ruble (130 de milioane de euro), orchestrată de poliţie şi de Fisc în Rusia, în detrimentul fondului de investiţii occidental Hermitage şi al statului rus.

Conform actelor oficiale ruseşti, Magniţki a fost victima unor lovituri şi privat de îngrijiri medicale în mod „premeditat” în timpul detenţiei provizorii, care a durat 11 luni.



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close