Rusia îşi face insulă în Marea Neagră

24 Sep 2007   •   05:22
Rusia îşi face insulă în Marea Neagră
Compania rusească M-Industry a prezentat sâmbătă proiectul insulei artificiale ce urmează a fi construită în Marea Neagră, în largul coastei cunoscutei staţiuni turistice Soci. Insula Federaţiei se va întinde pe o suprafaţă de 350 de hectare şi va avea forma Rusiei, aşa cum, de altfel, sugerează numele său. Construcţia se va termina până în 2014, când staţiunea Soci va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă, a asigurat conducătorul proiectului, arhitectul olandez Erich van Egeraat, anunţă Evenimentul Zilei. Pe insulă vor fi complexuri de apartamente şi vile, ce vor putea găzdui aproximativ 25.000 de persoane.

De asemenea, insula artificială va avea două porturi pentru iahturi, trei biserici, şosele şi un parc generos. Cum proiectul este conceput spre a fi o Rusie în miniatură, pe insulă vor fi câteva râuri artificiale, ale căror cursuri le vor imita pe cele ale unor fluvii ruseşti.
Costurile totale se ridică la 4,4 miliarde de euro, iar banii au fost asiguraţi deja, a explicat conducerea companiei M-Industry, cu sediul la Sankt-Petersburg. Lucrările efective vor începe anul viitor. Proiectul prevede ca insula să fie relativ aproape de ţărm, fiind uşor accesibilă din spaţiile de cazare ce vor găzdui sportivii şi jurnaliştii care vor veni la Olimpiada din 2014.

x close