Antena 3 CNN Externe Rusia plănuieşte construirea unor baze permanente în Siria

Rusia plănuieşte construirea unor baze permanente în Siria

Rusia plănuieşte construirea unor baze permanente în Siria
06 Aug 2007   •   16:54

Rusia intenţionează să construiască baze navale permanente în Siria. Informaţiile despre activităţile sporite ale Rusiei în Mediterană au apărut în urma unei declaraţii a comandantului Forţelor Navale ruse, amiralul Vladimir Masorin, făcută în timpul vizitei la baza navală rusă din Sevastopol, Ucraina. ?Prezenţa în Mediterană este foarte importantă pentru Forţele noastre Navale din Marea Neagră?, a afirmat amiralul. Un oficial de rang înalt din Ministerul rus al Apărării ar fi declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că Rusia trebuie să aibă din nou o prezenţă permanentă în Mediterană.

Siria intenţionează să îi dea permisiunea Rusiei să îi utilizeze porturile, în cadrul unui amplu acord de armament încheiat de cele două ţări în ultimul an, după ce şi-au rezolvat problemele financiare.

Oficiali israelieni din domeniul securităţii consideră însă că noile activităţi ruseşti din aceste baze, care au mai fost utilizate în timpul Războiului Rece, sunt legate de tensiunile recente dintre Rusia şi Statele Unite, în special referitoare la planul american de a amplasa sisteme antirachetă în Europa.

?Bazele vor permite Rusiei să îşi apere interesele din regiune?, au declarat sursele israeliene. Pe de altă parte, oficialii israelieni apreciază că o nouă bază în Siria va permite Rusiei să efectueze misiuni de spionaj inclusiv împotriva Israelului.

10 MOTIVE PENTRU CARE RUSIA REVENDICĂ POLUL NORD

Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close