Antena 3 CNN Externe Rusia. Poliţiştii au încercuit sediul unui partid de opoziţie

Rusia. Poliţiştii au încercuit sediul unui partid de opoziţie

Rusia. Poliţiştii au încercuit sediul unui partid de opoziţie
01 Dec 2007   •   18:12

Atmosferă tensionată la Moscova cu mai puţin de 24 de ore de la începerea scrutinului parlamentar. Sute de poliţişti au încercuit sediul unui partid de opoziţie. Deocamdată nu se cunosc motivele, mai ales că respectivul partid are şanse minime să depăşească pragul electoral de 7%.

Între timp, în toată ţara pregătirile pentru alegerile de mâine sunt pe ultima sută de metri. Se fac ultimele retuşuri în cele 95.000 de secţii de votare şi sunt distribuite buletinele de vot. Sondajele din ultima perioadă dau drept câştigător partidul „Rusia Unită” a preşedintelui Vladimir Putin. Secţiile de votare din Rusia se vor deschide duminică la ora 8 dimineaţa, ora locală şi se vor închide 12 ore mai târziu. Dar până atunci, cei însărcinaţi cu bun mers al procesului de vot din secţii fac ultimele pregătiri pentru ca totul să fie perfect.

Există şi câteva incidente, dezminţite însă de autorităţile ruse. Studenţi din Siberia, medici şi funcţionari din Moscova s-au plâns că sunt ameninţaţi cu măsuri disciplinare în cazul în care nu vor vota duminică pentru alegerile parlamentare. Oficialii ruşi au negat însă existenţa vreunei campanii în acest sens iar preşedintele Vladimir Putin, aflat pe primul loc al listelor partidului Rusia Unită, a declarat că scrutinul va fi „corect, cât mai transparent posibil şi deschis”. Securitatea la aceste alegeri legislative va fi asigurată de 450.000 de poliţişti şi militari.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close