Antena 3 CNN Externe Rusia. Putin promite o "reînnoire totală a puterii"

Rusia. Putin promite o "reînnoire totală a puterii"

Rusia. Putin promite o "reînnoire totală a puterii"
21 Noi 2007   •   15:30

Preşedintele rus, Vladimir Putin, face din nou o declaraţie surpriză. Liderul de la Kremlin a promis o "reînnoire totală a puterii" în Rusia. Declaraţia survine cu două săptămâni înainte de alegerile legislative. În plus ieri, Preşedintele Senatului de la Moscova i-a cerut lui Putin să rămână preşedinte şi după alegerile prezidenţiale de anul viitor. La mitingul pentru susţinerea unui nou mandat al preşedintelui Putin au participat mii de oameni. Prezent la manifestaţie, Putin a declarat că în lunile următoare va exista o reînnoire totală a puterii supreme în stat. Declaraţie este surprinzătoare, mai ales că miza alegerilor legislative organizate pe 2 decembrie în Rusia este extrem de importantă. Liderul de la Kremlin este primul pe lista candidaţilor partidului Rusia Unită.

În martie 2008 în Rusia sunt alegeri prezidenţiale. Însă, Constituţia rusă din 1993 îl împiedică pe Vladimir Putin să candideze pentru un al treilea mandat prezidenţial consecutiv. Însă nici o prevedere constituţională nu îi interzice acest lucru în 2012 sau chiar după o perioadă mai scurtă. În plus, unii susţinători ai lui Putin pledează pentru o modificare a legii supreme.

Totuşi Vladimir Putin a declarat în mai multe rânduri că nu va amenda Constituţia pentru a rămâne la Kremlin. Dar nu a exclus însă varianta de a ocupa, în viitor, funcţia de premier. Potrivit sondajelor de opinie, formaţiunea politică "Rusia Unită" este cotată cu cela mai mari şanse la scrutinul legislativ ce va avea loc pe 2 decembrie.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close