Antena 3 CNN Externe În ciuda sancțiunilor, Rusia ar putea primi anul acesta un record de 100 de miliarde de dolari pentru gaz de la UE

În ciuda sancțiunilor, Rusia ar putea primi anul acesta un record de 100 de miliarde de dolari pentru gaz de la UE

Analiștii Citigroup prevăd că, din cauza creșterii puternice a prețurilor la gaze în acest an, Rusia ar putea primi un record de 100 de miliarde de dolari de la UE, ceea ce este aproape dublu față de cifra pentru 2021.

În ciuda sancțiunilor, Rusia ar putea primi anul acesta un record de 100 de miliarde de dolari pentru gaz de la UE
Sursa foto: Twitter/ Hromadske Int.
de Alexandra Ionescu    |    20 Mai 2022   •   16:56

Această sumă este dublă față de anul trecut, când prețurile erau ”deja ridicate” și nu ia în considerare veniturile din alte surse de energie, cum ar fi petrolul și cărbunele, se arată în ziarul frances Les Echos.

”În ciuda sancțiunilor, declarațiilor zgomotoase și promisiunilor de a impune un embargo, 27 de state membre UE plătesc Gazprom 200 de milioane de dolari zilnic”, scrie ziarul, citându-l pe Thierry Bros, profesor la Institutul de Studii Politice din Paris.

În ciuda încercărilor Gazprom de a convinge cumpărătorii din UE că plata gazelor în ruble nu ar încălca sancțiunile, UE insistă că nu și-a schimbat poziția.

Între timp, încă zece companii europene au deschis conturi în ruble pentru a plăti gazul rusesc și, potrivit premierului italian, cel mai mare importator de gaze din Germania a plătit deja în ruble.

La sfârșitul lunii martie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind plățile de către țările UE pentru gaze în ruble.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close