Antena 3 CNN Externe Rusia şi China spionează SUA ca în vreme de război

Rusia şi China spionează SUA ca în vreme de război

Rusia şi China spionează SUA ca în vreme de război
19 Sep 2007   •   12:59

Rusia şi China şi-au reluat activităţile de spionare a Statelor Unite, la nivelul celor din perioada Războiului Rece. Avertismentul vine de la şeful serviciilor americane de informaţii, Michael McConnell. Audiat în Congres, responsabilul american a afirmat că cele două state sunt interesate în special de sistemele informatice şi proiectele de infrastructură.

McConnell a avertizat că agenţiile americane încearcă să facă faţă atât grupărilor teroriste, cât şi disputelor cu alte state. Oficialul a subliniat că serviciile de informaţii externe chineze şi ruse figurează printre cele mai agresive cu privire la sistemele informatice, infrastructura sau proiectele în curs de dezvoltare.

Potrivit unui raport întocmit de experţii militari americani, China a început în 2005 să integreze operaţiunile informatice în exerciţiile sale militare, printre care simularea de atacuri împotriva serverelor instituţiilor din ţările inamice. Forţele americane au înfiinţat deja un comandament special menit să combată astfel de atacuri.

McConnell a apărat, în faţa congresmenilor, noua legislaţie care permite interceptarea convorbirilor fără mandat. ”Informaţiile serviciilor secrete străine asupra planurilor sau activităţilor puterilor străine sunt fundamentale pentru asigurarea securităţii ţării noastre”, a subliniat oficialul.

Antena 3

×
Parteneri
Trump, primele declaraţii după ce judecătorii l-au declarat vinovat
x close