Antena 3 Externe Ruşii au cucerit Polul Nord cu imagini din Titanic

Ruşii au cucerit Polul Nord cu imagini din Titanic

13 Aug 2007   •   03:48
Ruşii au cucerit Polul Nord cu imagini din Titanic

Postul de televiziune RTR (Rossiya) a fost prins că a utilizat, pentru a ilustra informaţia despre exporatorii ruşi, imagini din filmul din 1997, Titanic. Mai mult decât atât, televiziunea a pretins că imaginile sunt de la faţa locului, şi ca reprezintă încercarea Kremlinului de a cuceri rezervele de hidrocarburi din Oceanul Arctic. Imaginile televizunii Rossiya au fost distribuite în întreaga lume, apărând la toate posturile de televiziune din cele mai îndepărate ţări. Totul s-a prăbuşit în momentul în care un puşti de 13 ani din Finlanda a sesizat că imaginile seamănă izbitor cu cele din filmul său preferat, Titanic, pe care îl avea pe DVD.

În raportul televiziunii ruse despre expediţia de la Polul Nord, imaginile din film au fost inserate alături de cele reale şi prezentate ca fiind înregistrări autentice ale cuceririi Polului Nord de către exploratorii ruşi. Producătorii ştirilor au scris chiar pe imagini "nordul Oceanului Arctic". Mai mult decât atât, se pare că RTR prezenta imaginile cu submarinele când exploratorii ruşi nici măcar nu ajunseseră la Polul Nord, ei fiind la câteva ore distanţă.

Citiţi articolul complet în Ziua

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close