Antena 3 Externe Sarkozy cere Chinei să se alăture luptei împotriva încălzirii globale

Sarkozy cere Chinei să se alăture luptei împotriva încălzirii globale

27 Noi 2007   •   13:32
Sarkozy cere Chinei să se alăture luptei împotriva încălzirii globale

Preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy a lansat marţi un apel către China de a adera la noul tratat privind climatul mondial. Tratatul presupune un ?contract ecologic şi economic? pentru combaterea încălzirii climatice. Apelul lui Sarkozy nu cere reducerea ritmului de creştere economică a Chinei, ci îi sfătuieşte pe chinezi să obţină ?creştere economică, dar într-o manieră ecologică?. Prin semnarea acestui tratat, China trebuie să ?influenţeze profund, durabil şi proporţional cu dimensiunea şi puterea sa, modul de producţie şi consumul de energie?, spune preşedintele francez.

Într-un discurs rostit la Universitatea Tsinghua din Beijing, Sarkozy îi îndemnă pe chinezi să dea un exemplu restului lumii prin luarea unei decizii strategice privind reducerea emisiilor de gaze nocive din sere.

El a evocat în faţa studenţilor chinezi efectele dramatice ale ?încălzirii climatice? şi a recomandat Beijingului să coopereze cu Franţa în domeniul mediului.

Foto: BBC News

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close