Antena 3 CNN Externe Sarkozy şi Bush pun la cale reconcilierea franco-americană

Sarkozy şi Bush pun la cale reconcilierea franco-americană

Sarkozy şi Bush pun la cale reconcilierea franco-americană
07 Noi 2007   •   12:48

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a celebrat marţi, în prima zi a vizitei sale în Statele Unite, reconcilierea franco-americană, salutând prietenia dintre cele două state, umbrită timp de patru ani de dezacordurile pe tema războiului din Irak. Nicolas Sarkozy vrea să cucerească inima Americii pe termen lung, aşa a declarat preşedintele francez, prezent marţi seară la un dineu organizat la Casa Albă. ?Am venit să vă spun că poţi fi preietenul Americii şi în acelaşi timp să câştigi alegerile în Franţa?, a glumit Sarkozy în timpul dineului.

Probabil că o astfel de afirmaţie nu ar fi venit şi din partea fostului preşedinte Jacques Chirac, ale cărui relaţii cu Bush erau într-adevăr tensionate, în special din cauza războiului.

Preşedintele francez este gata să îl sprijine pe omologul său american în campania împotriva Iranului, dacă această ţară va dezvolta un program nuclear militar.

?Nu cred că sancţiunile sunt inutile. Nu există altă soluţie. Este nevoie de sancţiuni ONU, de sancţiuni europene pentru ca liderii iranieni să înţeleagă că poporul iranian merită mai mult decât primeşte?, a declarat Sarkozy.

În discursul său, Sarkoyz a menţionat devalorizarea dolarului american în faţa monedei unice, care marţi a înregistrat un nou record de depreciere: "O economie puternică trebuie să aibă o monedă puternică. Nu aveţi nevoie de un dolar prea slab, tehnologia şi cunoştinţele voastre sunt suficiente", a explicat el.
Foto: Fox News

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close