Antena 3 CNN Externe Schimbare uriașă facuta de Ryanair! Ce trebuie sa știi

Schimbare uriașă facuta de Ryanair! Ce trebuie sa știi

Schimbare uriașă facuta de Ryanair! Ce trebuie sa știi
24 Aug 2018   •   15:09

Ryanair va întări restricțiile legate de bagajele permise la bord, pentru a "accelera îmbarcarea". Din noiembrie, pasagerii vor avea în continuare voie sa aibă "un bagaj personal mic” în cabină cu ei, cât timp acesta va încăpea sub scaunul din față dar vor trebui să plătească 6 lire sterline dacă doresc să ia la bord și un bajaj de până la 10 kilograme. Daca pasagerii vor dori ca bagajaul sa fie dus la cală, vor trebui sa plăteasca  o taxă de 10 lire. 

Compania a declarat că noua regulă nu are drept scop obținerea banilor dar intenționeaza să "îmbunătățească punctualitatea și să reducă întârzierile de îmbarcare".

Conform noii reguli, numai 95 dintre pasageri dintr-un zbor, aproximativ jumătate din total, vor putea să plătească pentru dreptul de a lua bagajul suplimentar la bord. Ceilalți călători vor trebui să plătească între 8 și 10 lire sterline pentru ca bagajul de 10 kg sa fie luat la cală. Bagajele cu o greutate mai mare vor costa 25 de lire. 

Este pentru a doua oară într-un an când Ryanair modifică regulile legate de bagaje. Firmele rivale, cum ar fi Easyjet, Wizz și Norvegian, permit un bagaj de mână gratis în cabină pentru zborurile de scurtă durată.

Kenny Jacobs, șeful departamentului de marketing al companiei Ryanair, a declarat că noua regulă "va accelera îmbarcarea și va reduce întârzierea zborurilor", încurajând oamenii să călătorească mai light cu un bagaj mai mic sau să ducă bagajul la cală. 

În prezent, Ryanair permite pasagerilor să aibă un bagaj mic gratis cu ei în canină, iar pasagerii care au plătit pentru îmbarcare cu prioritate pot avea un bagaj de până la 10 kg cu ei. 

Sursă: BBC 

×
Subiecte în articol: bagaj schimbare ryanair
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close