Antena 3 CNN Externe Scoţia. Imigranţi români transformaţi în sclavi

Scoţia. Imigranţi români transformaţi în sclavi

Scoţia. Imigranţi români transformaţi în sclavi
03 Dec 2007   •   20:35

Peste 50 de imigranţi români de origine rromă trăiau în condiţii mizere într-un apartament din oraşul Edinburgh. Ei au fost descoperiţi de jurnalişti de la Edinburgh Journal. Românii au fost escrocaţi de către proprietarul locuinţei şi plăteau peste 500 de euro chirie pentru a li se permite să doarmă în câteva camere. După dezvăluirile publicaţiei Edinburgh Journal, românii au fost mutaţi într-un centru social. Proprietatea unde au fost găsiţi românii aparţine unui cetăţean britanic de origine asiatică. Bărbatul percepea de la rromii de origine română sume enorme pe care nu le declara.

Rromii au povestit jurnaliştilor că trăiau în condiţii de neînchipuit, câte 11 într-o cameră, şi că adesea au fost bătuţi de proprietar. Dincolo de abuzurile la care au fost supuşi, românii au fost înşelţi de către omul de afaceri britanic. Poliţiştii scoţieni cercetează acum legăturile lui cu o bandă de traficanţi români de carne vie care le-ar fi promis locuri de muncă în Marea Britanie şi le-ar fi plătit biletele de avion.

Ajunşi la Edinburgh, însă, au fost obligaţi să cerşească pe străzile oraşului ca să-şi plătească datoria sau să muncească ilegal la cules de fructe sau pe şantiere.Poliţiştii scoţieni spun că la Edinburgh există mari probleme cu reţelele de trafic de forţă de muncă şi de carne vie. În ultimele luni, autorităţile au eliberat din sclavie sute de est europeni.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close