Antena 3 CNN Externe Scrisoarea unui copil român către preşedintele Italiei impresionează autorităţile

Scrisoarea unui copil român către preşedintele Italiei impresionează autorităţile

Scrisoarea unui copil român către preşedintele Italiei impresionează autorităţile
23 Noi 2007   •   10:05

Un băieţel român în vârstă de 11 ani, aflat cu părinţii în Italia, îi scrie preşedintelui italian. Acesta îi cere lui Giorgio Napolitano să le acorde o şansă - lui şi părinţilor - după ce buldozerele le-au demolat baraca în care locuiau. Cotidianul La Stampa a prezentat mesajul lui Sorin. Familia de români locuise până de curând în tabără din zona Tor di Quinto, situată în apropierea locului în care a fost agresată Giovanna Reggiani, victima lui Romulus Mailat.

"Dragă Domnule Preşedinte Napolitano, mă numesc Sorin, am 11 ani, vin din România şi trăiesc în Italia de doi ani. Sunt elev în clasa a V-a la o şcoală din Roma şi până ieri locuiam într-o tabără de nomazi din Tor di Quinto. M-am întors acasă şi nu mi-am mai găsit casa; era distrusă, împreună cu cărţile mele şi cu toate celelalte lucruri. Părinţii mei sunt oameni cinstiţi, mama este femeie de serviciu, iar tatăl meu - zugrav; nu-şi pot permite altceva decât o baracă, deşi lucrează de dimineaţa până seara. Dumneavoastră aţi spus că fiii imigraţilor trebuie să aibă aceleaşi drepturi cu cei născuţi în Italia", i-a scris Sorin preşedintelui Giorgio Napolitano.

Imediat după publicarea scrisorii, autorităţile italiene s-au mobilizat pentru a-i oferi asistenţă. Sorin va fi găzduit împreună cu familia sa într-un centru social "unde i se va oferi posibilitatea de a continua să frecventeze şcoala, iar părinţii lui, care lucrează deja la Roma, vor fi ajutaţi să înceapă să se descurce pe cont propriu", a precizat un oficial.

Walter Veltroni, primarul Romei, l-a felicitat pe băiatul român de numai 11 ani şi spune despre acesta că este "simbolul pozitiv al voinţei de integrare".

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close