Antena 3 Externe Scurgeri de apă radioactivă, la Fukushima. Apa contaminată a ajuns parţial în Pacific

Scurgeri de apă radioactivă, la Fukushima. Apa contaminată a ajuns parţial în Pacific

05 Dec 2011   •   13:16
Scurgeri de apă radioactivă, la Fukushima. Apa contaminată a ajuns parţial în Pacific
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax

O nouă scurgere de apă radioactivă a fost depistată la centrala nucleară de la Fukushima, a anunţat, luni, compania Tokyo Electric Power (TEPCO), relatează AFP.

O echipă de specialişti a fost trimisă la faţa locului pentru a descoperi cauza apariţiei acestei noi scurgeri de apă radioactivă. Aceasta a descoperit 45 de tone de apă poluată în jurul unui condensator din apropierea sistemelor de decontaminare a apelor uzate.

Surse din cadrul anchetei susţin că apa contaminată a ajuns parţial în Oceanul Pacific.

Apa contaminată conţine substanţe radioactive precum Cesiu 137 si Iod 131 într-o cantitate "egală sau uşor superioară" celei găsite în ocean în apropierea centralei nucleare. Alte elemente periculoase, precum Stronţiu radioactiv, responsabil de cancerul osos, ar putea fi prezente, de asemenea, în apa contaminată, dar această informaţie va putea fi confirmată abia după două-trei săptămâni de teste.

Purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că ancheta privind acest eveniment şi cauzele producerii lui este încă în desfăşurare.

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close