Antena 3 CNN Externe Scurgerile de gaze din conducta Nord Stream 2 s-au oprit | Gazprom: "Gazoductele erau încărcate cu 800 de milioane de metri cubi de gaz"

Scurgerile de gaze din conducta Nord Stream 2 s-au oprit | Gazprom: "Gazoductele erau încărcate cu 800 de milioane de metri cubi de gaz"

Agenția daneză pentru energie a anunțat că una dintre cele două conducte de gaze naturale rupte în Marea Baltică pare să nu mai aibă scurgeri, relatează CBS News.

de Alin Tarnovschi    |    01 Oct 2022   •   20:57

Agenția a anunțat, astăzi, pe Twitter că a fost informată de compania care operează conducta Nord Stream 2 că presiunea pare să se fi stabilizat.

"Acest lucru indică faptul că scurgerile de gaze în această conductă au încetat", a precizat Agenția daneză pentru energie.

Exploziile care au avariat gazoductele Nord Stream I și 2 în această săptămână au dus la scurgeri uriașe de metan.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Occidentul de sabotarea conductelor construite de Rusia, acuzație negată vehement de Statele Unite și aliații săi.

Cele trei segmente ale gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2 conțineau circa 800 de milioane de metri cubi de gaz în momentul în care au avut loc avariile care au dus la scurgerile de metan din Marea Baltică, a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

×
Subiecte în articol: Nord Stream Gazprom
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close