Antena 3 CNN Externe El este cel mai bine plătit director. Cât câştigă anual

El este cel mai bine plătit director. Cât câştigă anual

El este cel mai bine plătit director. Cât câştigă anual
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Noi 2015   •   15:07

Cel mai bine plătit director al unei companii din Rusia a fost, anul trecut, Alexei Miller, care, în calitate de director general al producătorului de gaze naturale Gazprom, a fost recompensat cu 27 de milioane de dolari, potrivit unui clasament publicat joi de ediția rusă a revistei Forbes, informează Agerpres.

 
Astfel, veniturile primite în 2014 de Alexei Miller, 53 de ani, au fost mai mari cu două milioane de dolari față de cele obținute de acesta în 2013. 
 
Gazprom, companie controlată de statul rus, este responsabilă pentru aproximativ 8% din Produsul Intern Brut al Rusiei.
 
Următorul pe listă este Andrei Kostin, 59 de ani, directorul grupului bancar VTB, care a câștigat anul trecut 21 de milioane de dolari, mult mai puțin decât cele 37 de milioane de dolari în 2013.
 
Locul trei este ocupat de Igor Sechin, directorul companiei petroliere de stat Rosneft, cu venituri de 17,5 milioane de dolari. 
 
În total, cele 25 de nume de pe lista Forbes, printre care se regăsesc și German Gref, directorul Sberbank, care a câștigat 13,5 milioane de dolari anul trecut, sau Vladimir Yakunin, șeful Russian Railways, cu 11 milioane de dolari, au însumat anul trecut venituri de 242 milioane de dolari, în scădere cu 17% comparativ cu 2013.
 
Cel mai probabil, scăderea se datorează turbulențelor prin care a trecut economia rusă în 2014, an marcat de anexarea Crimeei de către Moscova și de sancțiunile economice internaționale impuse Rusiei, de scăderea prețului la petrol, cel mai important produs de export al Rusiei, dar și de începutul crizei economice, care s-a înrăutățit în acest an.

×
Subiecte în articol: Gazprom Rusia
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close