Antena 3 CNN Externe Şeful MI5 avertizează: Acesta este doar ÎNCEPUTUL. Nu putem opri toţi teroriştii

Şeful MI5 avertizează: Acesta este doar ÎNCEPUTUL. Nu putem opri toţi teroriştii

Şeful MI5 avertizează: Acesta este doar ÎNCEPUTUL. Nu putem opri toţi teroriştii
09 Ian 2015   •   19:50

Şeful Serviciilor de Informaţii britanice (MI5), Andrew Parker, avertizează că teroriştii Al Qaeda din Siria pun la cale atacuri sângeroase de proporţii împotriva unor ţinte din ţările occidentale, fiind vizate reţelele de transport public sau atracţiile turistice cele mai populare din Europa.

Directorul MI5 a menţionat că atentate similare celor petrecute la Mumbai sau deturnarea unor avioane civile ar putea avea loc pe tărâmul Europei occidentale.

Teroriştii sunt veterani ai grupării extremiste şi sunt coordonaţi în mod direct de către liderul Ayman al-Zawahiri. Potrivit autorităţilor britanice, Al Qaeda colaborează strâns cu altă grupare jihadistă, Frontul Al-Nusra, care activează în prezent în Siria.

Declaraţiile lui Andrew Parker au fost făcute într-o adresare în faţa comisiei speciale a Royal United Services Institute, şedinţă care a avut loc la sediul central al MI5.

Oficialul britanic a făcut referire şi la Celula Khorasan, formată din oameni cu experienţă din Al Qaeda, dintre care cel puţin 50 sunt experţi în producerea şi testarea explozivelor.

De asemenea, MI5 deţine informaţii clare, care susţin că această grupare se ocupă de recrutarea jihadiştilor din occident.

×
Subiecte în articol: Al Qaeda atentate teroriste
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close