Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov, după negocieri: "Noi nu am atacat Ucraina şi nu plănuim să atacăm alte ţări"

Serghei Lavrov, după negocieri: "Noi nu am atacat Ucraina şi nu plănuim să atacăm alte ţări"

Negocierile dintre miniștrii de externe din Ucraina și Rusia au avut loc astăzi. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a făcut declarații după încheierea discuțiilor.

Serghei Lavrov, după negocieri: "Noi nu am atacat Ucraina şi nu plănuim să atacăm alte ţări"
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / Sergey Pyatakov
de Mia Lungu    |    10 Mar 2022   •   13:12

"Noi vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată și o țară care să nu fie o amenințare la adresa Rusiei, o Ucraină în care rușii să nu fie persecutați, să nu li se respecte drepturile și să nu se poată vorbi limba rusă. Occidentul a venit în Ucraina și au impus stilul lor de viață și au întors oamenii împotriva Rusiei", a spus Serghei Lavrov.

Lavrov a mai precizat că Occidentul ”se comportă periculos”, trimițând arme ucrainei. “Cei care furnizează arme Ucrainei trebuie să realizeze că vor fi trași la răspundere pentru faptele lor”, a subliniat demnitarul.

Acesta a menționat și că “nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”. 

“Putin nu refuză o întâlnire cu Zelenski, dar înainte de asta trebuie făcute pregăritiri. Au fost deja făcute trei propuneri trimise către partea ucraineană, au promis să vină cu un răspuns și așteptam un nou răspuns”, a mai transmis ministrul rus de externe.

Lavrov a fost întrebat și despre informațiile cu privire la utilizarea armelor chimice: “suntem foarte alarmați de informațiile care au ieșit la iveală despre Pentagon care a creat laboratoare de arme biologice în Ucraina, încălcând conventia privind interzicerea armelor biologice. Le-am cerut oficial să explice și așteptăm răspunsul lor. Nu sunt experimente pașnice, ci menite să creeze arme biologice”.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close