Antena 3 CNN Externe "Singurul Mesia din istoria umană" a murit. Povestea miliardarului care a vrut să continue misiunea lui Hristos

"Singurul Mesia din istoria umană" a murit. Povestea miliardarului care a vrut să continue misiunea lui Hristos

"Singurul Mesia din istoria umană" a murit. Povestea miliardarului care a vrut să continue misiunea lui Hristos
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Sep 2012   •   08:15

Sun Myung Moon, fondatorul Bisericii Unificării, o instituţie care s-a transformat într-un imperiu economic prosper, cunoscută şi sub numele de secta Moon, a murit în noaptea de duminică spre luni, informeaz AFP. Miliardarul sud-coreean avea 92 de ani.

Sun Myung Moon a fost spitalizat în urmă cu două săptămâni din cauza unor complicaţii apărute în urma unei pneumonii. El a decedat luni, puţin înainte de ora locală 2.00 (duminică, 20.00, ora României).

Organizaţia religioasă pe care Sun Myung Moon a fondat-o în 1954 este una dintre cele mai controversate din lume şi este considerată o sectă în numeroase ţări.

Ea este cunoscută pentru organizarea unor ceremonii colective de căsătorie a mii de cupluri.

Ramificaţiile acesteia în lumea afacerilor merg de la firme în sectorul construcţiilor şi până la educaţie şi presă, ca de exemplu Washington Times, incluzând companii în domeniul alimentar, inginerie şi chiar o uzină de automobile în Coreea de Nord.

Sun Myung Moon provine dintr-o familie de agricultori, dintr-o zonă aflată în prezent pe teritoriul Coreei de Nord. El a dat asigurări că, la vârsta de 15 ani, a avut o viziune a lui Iisus Hristos care l-a îndemnat să îi continue misiunea întreruptă prin crucificare.

Organizaţia fondată de acesta revendică aproximativ trei milioane de credincioşi în aproximativ 200 de ţări, care îl numesc "Adevăratul Tată" şi îl consideră "singurul şi unicul Mesia din istoria umană".

Sun Myung Moon a avut 14 copii. Cel mai mic dintre cei băieţi ai săi, Hyung Jin Moon, a preluat conducerea Bisericii Unificării în 2008, la vârsta de 28 de ani.



×
Subiecte în articol: religie secta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close