Antena 3 CNN Externe Siria. Ministerul de Externe "înţelege hotărârea de suspendare a misiunii ONU"

Siria. Ministerul de Externe "înţelege hotărârea de suspendare a misiunii ONU"

Siria. Ministerul de Externe "înţelege hotărârea de suspendare a misiunii ONU"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Iun 2012   •   19:29

Ministerul sirian de Externe a anunţat sâmbătă că "înţelege" hotărârea şefului misiunii observatorilor ONU în Siria de a le suspenda activitatea, respingând din nou responsabilitatea violenţelor comise asupra unor "grupări teroriste", relatează AFP.
   
"Ministerul înţelege deciziile luate de generalul Robert Mood, în special cele legate de securitatea observatorilor", se arată într-un comunicat publicat de agenţia oficială Sana.
   
Şeful observatorilor staţionaţi în Siria de către ONU cu scopul de a monitoriza aplicarea unui armistiţiu ignorat în mod continuu, generalul Robert Mood, a anunţat sâmbătă "suspendarea" misiunii acestora din cauza "intensificării violenţei".
   
Ministerul afirmă că a fost "notificat" încă de vineri de către generalul Mood în legătură cu decizia sa de a "atenua temporar activitatea observatorilor, din cauza a ceea ce el a numit escaladarea violenţelor care îi vizează".
   
"Grupări teroriste înarmate şi-au intensificat operaţiunile criminale, vizându-i în special pe observatorii ONU şi ameninţându-le vieţile", de când Siria a ratificat planul emisarului internaţional Kofi Annan, care prevede o încetare a focului, se arată în continuare în comunicat.
   
Ministerul acuză totodată părţi arabe şi internaţionale că "furnizează teroriştilor arme sofisticate şi mijloace de comunicare pentru a-i ajuta să comită crimele şi să sfideze (Organizaţia) Naţiunilor Unite".
   
Autorităţile siriene, care nu recunosc amploarea mişcării de contestare lansată la jumătatea lui martie 2011, atribuie violenţele unor "terorişti".
   
Franţa a anunţat vineri că intenţionează să le furnizeze opozanţilor sirieni mijloace de comunicare, în timp ce surse concordante de la Washington anunţă că Statele furnizează "opoziţiei paşnice" mijloace de comunicare destinate în special documentării "arocităţilor" comise în ţară.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close