Antena 3 CNN Externe Sistemul pentru decontaminarea apei de la Fukushima a fost oprit din nou

Sistemul pentru decontaminarea apei de la Fukushima a fost oprit din nou

Sistemul pentru decontaminarea apei de la Fukushima a fost oprit din nou
25 Mar 2014   •   15:44

Compania care gestionează centrala nucleară de la la Fukushima, Tokyo Electric Power (TEPCO), a anunţat marţi oprirea sistemului pentru decontaminarea apei, după ce a fost identificată o scurgere de substanţe chimice, relatează MEDIAFAX.
   
Incidentul are loc la scurt timp după ce sistemul de decontaminare (ALPS) a fost pus parţial în funcţiune, după o săptămână de oprire totală.
   
Două dintre unităţile sistemului au fost oprite din nou luni seară, la doar câteva ore după punerea în funcţiune, în urma identificării unei scurgeri de substanţe radioactive, a explicat compania Tokyo Electric Power într-un email.
   
Cea de-a treia unitate a sistemului era oprită de o săptămânã, în urma unei probleme tehnice.
   
Sistemul ALPS, conceput de compania japoneză Toshiba, este unul dintre elementele cheie ale strategiei TEPCO pentru tratarea celor peste 435.000 de metri cubi de de apă radioactivă acumulată la centrala nucleară, dintre care 300.000 se află în rezervoarele acesteia. Cantitatea creşte însă în fiecare zi, iar această apă nu va putea fi stocată la nesfârşit, mai ales că unele dintre cisterne nu sunt fiabile.
   
Guvernul japonez a prevăzut deja fonduri pentru instalaţii de decontaminare suplimentare şi mai puternice, sistemul ALPS fiind insuficient.

×
Subiecte în articol: Fukushima reactoare Tepco
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close