Antena 3 CNN Externe Maria, o fetiță de cinci ani, a fost înțepată de un scorpion și a murit pe o insulă, ignorată de autorități, în Grecia

Maria, o fetiță de cinci ani, a fost înțepată de un scorpion și a murit pe o insulă, ignorată de autorități, în Grecia

O fetiță de cinci ani a murit după ce ar fi fost înțepată de un scorpion pe o insulă nelocuită situată în apropierea frontierei dintre Grecia și Turcia.

Maria, o fetiță de cinci ani, a fost înțepată de un scorpion și a murit pe o insulă, ignorată de autorități, în Grecia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2022   •   14:45

Maria, numită astfel de presa britanică, făcea parte dintr-un grup de 39 de migranți care număra 22 de bărbați, nouă femei și opt copii.

Oamenii spun că au fost blocați pe insula aflată în "teritoriul nimănui" după ce atât Grecia, cât și Turcia au refuzat să-i primească.

Baida, o femeie de 27 de ani din grupul de migranți, a povestit că aceștia au ajuns pe insula situată pe râul Evros în data de 14 iulie.

Ei au rămas fără apă, alimente și medicamente în timp ce autoritățile din cele două țări se certau în legătură cu cine este responsabil să-i preia pe migranți.

Grecii și turcii ar fi jucat "ping-pong" cu migranții

Deși aceștia se aflau pe partea greacă a râului, grecii i-au împins în teritoriul turc în data de 26 iulie, susține Baida.

Turcii, la rândul lor, i-au luat pe membrii grupului și i-au abandonat pe o a doua insulă în data de 1 august.

Ulterior, după o înfruntare armată între turci și greci, primii i-au transportat pe migranți în data de 7 august pe insula unde aceștia ajunseseră inițial.

Este vorba de o insulă infestată cu insecte, șerpi și scorpioni, spune femeia, conform Daily Mail.

Sursa citată menționează că femeia a trimis autorităților grecești apeluri disperate pentru salvarea membrilor grupului.

Lucrătorii umanitari spun, la rândul lor, că grecii i-au împiedicat să-i ajute pe migranți.

Autoritățile de la Atena susțin însă că o confuzie în legătură cu locul în care se aflau migranții i-ar fi oprit să-i salveze pe aceștia din urmă mai devreme.

Membrii grupului au fost recuperați, în cele din urmă, la începutul acestei săptămâni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Grecii și-au asumat, în cele din urmă, responsabilitatea

Migranții au fost salvați luni, după ce autoritățile elene și-au asumat răspunderea pentru siguranța lor.

Potrivit Ministerului grec pentru Migrație, membrii grupului erau "într-o stare foarte bună", dar o femeie însărcinată a fost transportată la spital, ca măsură de precauție.

Baida, femeia citată de Daily Mail, spune însă o altă poveste. Ea susține că doi bărbați tineri din grup s-au înecat în timp ce încercau să scape de pe insula infestată cu șerpi și scorpioni.

S-ar fi întâmplat - povestește femeia - înainte ca Maria, fetița de cinci ani, să fie înțepată de un scorpion și să moară, săptămâna trecută.

Apel către autorități: "Aici e iadul pe pământ și s-ar putea să murim până dimineața"

Sora Mariei, Aiya, ar fi fost, la rândul ei, înțepată, fiind în stare critică.

"Ce o să se întâmple? Poate că vom muri cu toții, dimineața. Insula e plină de șerpi, scorpioni și insecte. Vă rugăm să ne ajutați. Vă jur că (aici) e iadul pe pământ și nu e nimeni care să ne ajute", rememorează Baida apelul către autoritățile din Grecia.

Acestea nu au confirmat însă relatarea femeii și nu au menționat că vreun copil din grup ar fi fost dus la spital, la Terapie Intensivă.

Ministrul grec pentru Migrație, Notis Mitarachi, a precizat că salvatorii se vor întoarce pe insulă pentru a recupera trupul fetiței moarte.

Foto galerie: Baida, femeia care a lansat apelul de ajutor către autoritățile grecești, și membri ai grupului de migranți

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close