Antena 3 CNN Externe Sofia. Soluţii radicale pentru criza rromilor

Sofia. Soluţii radicale pentru criza rromilor

Sofia. Soluţii radicale pentru criza rromilor
22 Aug 2007   •   12:33

Procuratura din Sofia anchetează un grup de naţionalişti care urmăresc crearea unei Gărzi Naţionale Bulgare, relatează Novinite.com. Uniunea populară bulgară, care se prezintă drept o formaţiune naţionalistă modernă, a anunţat duminică intenţia de a organiza patrule de voluntari populare, pentru autoapărare în situaţii extreme. Intenţia naţionaliştilor este considerată un prim pas în vederea înfiinţării unei Gărzi Naţionale bulgare.

O soluţie mai puţin radicală vine de la primarul Sofiei, Boiko Borisov (foto), care a decis să înfiinţeze patrule mixte formate din rromi şi agenţi de securitate, pentru a preveni alte conflicte izbucnite în cartierele de rromi. Gardienii îşi vor desfăşura activitatea în cartierele rezidenţiale în care locuiesc rromi şi bulgari. Noii angajaţi urmează să fie verificaţi şi vor fi instruiţi potrivit legislaţiei companiilor private de securitate.

Măsura vine după ce, la începutul lunii, aproximativ 200 de bulgari şi rromi au fost implicaţi în confruntări violente în cartierul Krasna Polyana din Sofia. Cel puţin un poliţist a fost rănit atunci, iar revolta a redeschis dezbaterile privind discriminarea rasială în Bulgaria.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toţi comercianţii români sunt obligaţi acum să accepte plata cu cardul
x close