Antena 3 CNN Externe Soldaţii ruşi au furat opere de artă, dar şi toalete şi electrocasnice în timpul retragerii din Herson

Soldaţii ruşi au furat opere de artă, dar şi toalete şi electrocasnice în timpul retragerii din Herson

Trupele rusești au luat obiecte de artă din regiunea Herson, susțin reprezentanții armatei ucrainene.

Soldaţii ruşi au furat opere de artă, dar şi toalete şi electrocasnice în timpul retragerii din Herson
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Noi 2022   •   20:44

Trupele rusești care s-au retras din Herson au luat opere de artă de la instituții culturale din regiune, dar și obiecte sanitare, pe care le-au transferat în teritoriile ocupate de Rusia, a anunțat sâmbătă armata ucraineană, potrivit CNN.

"Potrivit informațiilor noastre, rușii au luat bunuri de la Muzeul de Artă din Herson care poartă numele (pictorului ucrainean) Oleksiy Shovkunenko. Muzeul are, de asemenea, o filială în Nova Kakhovka", a declarat Centrul Național de Rezistență din Ucraina.

Printre colecțiile din fondul muzeului se numără icoane din secolul al XVII-lea până la începutul secolului al XX-lea, artă ucraineană din a doua jumătate a secolului al XIX-lea până la începutul secolului al XX-lea și lucrări ale unor artiști moderni, a precizat NRC.

"În total, aproape 15.000 de piese de artă au fost scoase din fondul muzeului și din alte instituții culturale din regiunea Herson. Dar nu numai valorile culturale au fost luate de ocupanți. Rușii, conform tradiției, au furat obiecte sanitare, inclusiv toalete și aparate de uz casnic", a precizat NRC, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Herson Război Ucraina
Parteneri
Avertizare meteo ANM imediată! Lista județelor vizate de Cod galben
x close