21 de experţi ai World
Cancer Research au stabilit că îngrăşatul, consumul de
alcool şi o serie de alimente pot conduce la apariţia cancerului.
Studiul internaţional a costat 4.5 milioane de lire sterline şi
sfătuieşte consumatorii să reducă consumul de alcool şi carne
roşie, să scoată din alimentaţie cărnurile procesate cum ar fi
mezelurile de tip şuncă, costiţă afumată şi cărnaţi şi să
nu mai mănânce atât de sărat.
Experţii au alcătuit o
listă de alimente riscante, pe care sunt incluse şi o serie de
fructe şi legume considerate până acum extremde sănătoase,
dar care se pare că protejează organismul foarte puţin de apariţia cancerului.
Un specialist în cancer din Marea Britanie, profesorul Karol
Sikora, crede că oamenii nu vor putea respecta aceste avertismente,
caracterizând concluziile studiului ca fiind prea dogmatice.
Cele mai importante
concluzii ale studiului arată că oamenii graşi sunt la fel de
expuşi riscului de a face cancer ca şi fumătorii.
Grăsimea
excesivă din corp poate conudce la cel puţin saşe tipuri de
cancer, precum cancerul la sân, cancerul la intestine şi
cancerul de pancreas.
Detalii
pe Daily Mail
RECOMANDĂRILE MEDICILOR
Antena3.ro