Antena 3 CNN Externe Studiu internaţional despre cancer: mezelurile şi băutura sunt riscante

Studiu internaţional despre cancer: mezelurile şi băutura sunt riscante

Studiu internaţional despre cancer: mezelurile şi băutura sunt riscante
01 Noi 2007   •   12:57

21 de experţi ai World Cancer Research au stabilit că îngrăşatul, consumul de alcool şi o serie de alimente pot conduce la apariţia cancerului. Studiul internaţional a costat 4.5 milioane de lire sterline şi sfătuieşte consumatorii să reducă consumul de alcool şi carne roşie, să scoată din alimentaţie cărnurile procesate cum ar fi mezelurile de tip şuncă, costiţă afumată şi cărnaţi şi să nu mai mănânce atât de sărat.

Experţii au alcătuit o listă de alimente riscante, pe care sunt incluse şi o serie de fructe şi legume considerate până acum extremde sănătoase, dar care se pare că protejează organismul foarte puţin de apariţia cancerului.

Un specialist în cancer din Marea Britanie, profesorul Karol Sikora, crede că oamenii nu vor putea respecta aceste avertismente, caracterizând concluziile studiului ca fiind prea dogmatice.


Cele mai importante concluzii ale studiului arată că oamenii graşi sunt la fel de expuşi riscului de a face cancer ca şi fumătorii.

Grăsimea excesivă din corp poate conudce la cel puţin saşe tipuri de cancer, precum cancerul la sân, cancerul la intestine şi cancerul de pancreas.

Detalii pe Daily Mail

RECOMANDĂRILE MEDICILOR

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close