Antena 3 CNN Externe SUA. 9 morţi şi 5 răniţi în urma unui atac armat la un mall

SUA. 9 morţi şi 5 răniţi în urma unui atac armat la un mall

SUA. 9 morţi şi 5 răniţi în urma unui atac armat la un mall
05 Dec 2007   •   22:29
Opt oameni au fost ucişi şi cinci răniţi de un atacator care s-a sinucis ulterior, într-un mall din statul american Nebraska. Atacul armat a fost pus la cale de un tânăr de 19 ani (foto. Bărbatul a deschis focul la întâmplare, a tras peste 24 de focuri de armă, după care s-a sinucis. Tragicul eveniment a avut loc într-un moment în care centrul comercial era aglomerat. Angajaţii spun că bărbatul înarmat s-a îndreptat mai întâi spre biroul de relaţii cu clienţii, unde a împuşcat două persoane. A ucis apoi alţi 6 oameni, şi a rănit alţi cinci, după care s-a împuşcat.

Imediat după incident, poliţia a sosit la faţa locului. ?Nu credem că mai există un alt atacator. Persoana despre care credem că este criminalul a murit după ce s-a împuşcat?, au declarat poliţiştii.

Martorii au descris scene de o violenţă incredibilă. Au văzut cu ochii lor cum atacatorul le- a împuşcat pe unele victime direct în cap.

Toată lumea era în stare de şoc. ?Este un adevărat şoc. Este greu să te gândeşti la aşa ceva şi am tot sperat că Dumnezeu ne va cruţa pentru că aveam mătănii în mână?, a spus unul dintre martori.

Gazda la care locuia tânărul, identificat ca fiind Robert A. Hawkins, a găsit un bilet, în care băiatul îşi explica gestul. Acesta a scris că îi pare rău pentru tot şi că nu mai dorea să fie o povară pentru nimeni. Băiatul considera că a fost toată viaţa ?un gunoi? (?I was a piece of shit all my life?), iar acum dorea să devină faimos.

Hawkins a exprimat şi dragostea pentru familie şi prieteni în scrisoare. Poliţia a aflat de la gazda băiatului că acesta a avut un conflict cu familia, în special cu mama sa vitregă, acum un an şi jumătate când s-a mutat în gazdă.

Femeia cu care locuia Robert Hawkins l-a comparat pe băiat cu un căţeluş care se pierduse şi pe care nu îl mai dorea nimeni.
Foto: CNN

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close