Antena 3 CNN Externe SUA accelerează ritmul pregătirilor pentru a ataca Iranul

SUA accelerează ritmul pregătirilor pentru a ataca Iranul

SUA accelerează ritmul pregătirilor pentru a ataca Iranul
01 Oct 2007   •   08:29

Preşedintele George Bush pregăteşte raiduri aeriene în Iran contra Gardienilor Revoluţiei şi asupra instalaţiilor nucleare. Informaţia apare într-un articol din revista americană, "The New Yorker", citând responsabili americani sub anonimat. Recenta vizită a preşedintelui Iranului, la New York şi criticile făcute de acesta la adresa Statelor Unite ar putea fi elementul hotărâtor al atacurilor americane, plănuite de mai multă vreme.

Articolul din revista americană precizează că administraţia de la Casa Albă a optat pentru o schimbare de strategie în planurile sale de atacare a Iranului. Se pare că ritmul pregătirilor a fost accelerat în ultima vreme, iar CIA şi-a mărit numărul angajaţilor care desfăşoară activităţi în această ţară.

Principalele ţinte ale americanilor vor fi Gardienii Revoluţiei şi instalaţiile nucleare iraniene. Planul american vizează distrugerea cîmpurilor de antrenamente, precum şi a depozitelor de muniţii sau a instalaţiilor de comandament şi control. Organizaţia militară iraniană, din rândurile cărora s-a ridicat şi preşedintele Mahmud Ahmadinejad, a fost inclusă recent de Statele Unite pe lista organizaţiilor teroriste. Washingtonul consideră că membrii acesteia aduc o susţinere importantă insurgenţilor din Irak. Schimbarea de strategie intervine pe fondul degradării continue a relaţiilor cu Iranul. În ultima vreme, George Bush a descris adesea războiul din Irak drept o bătălie strategică între Statele Unite şi Iran.

De cealaltă parte, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, a criticat dur intervenţia americană în Irak, în discursul său din cadrul Adunării Generale a ONU. În ceea ce priveşte activităţile nucleare, liderul iranian a declarat acest dosar închis şi a precizat că nu va renunţa la programul nuclear.

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close