Antena 3 CNN Externe SUA, ameninţată de un fenomen meteo rar: "Se produce o dată într-o generație şi poate genera pene masive de curent"

SUA, ameninţată de un fenomen meteo rar: "Se produce o dată într-o generație şi poate genera pene masive de curent"

O furtună despre care specialiștii spun că se produce o dată într-o generație va afecta călătoriile de sărbători ale americanilor şi poate produce pene masive de curent.

SUA, ameninţată de un fenomen meteo rar: "Se produce o dată într-o generație şi poate genera pene masive de curent"
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    21 Dec 2022   •   23:44

O puternică furtună de iarnă își face drum prin SUA și Canada în această săptămână, aducând cu ea zăpadă abundentă și temperaturi scăzute.

Furtuna care se produce „o dată la o generație" a început marți în nord-vestul Pacificului, iar de miercuri dimineață și-a croit drum spre est, prin Munții Stâncoși.

Se așteaptă să lovească Marile Lacuri la sfârșitul acestei săptămâni și să devină un „ciclon-bombă" până vineri dimineață.

Furtuna a perturbat deja călătoriile din SUA chiar înainte de sărbători. Marile companii aeriene americane au emis scutiri de taxe pentru călătorii care doresc să-și reprogrameze zborurile.

SUA, amenințată de un fenomen meteo rar

În Vancouver și Seattle, zborurile au fost anulate marți, și peste 70 de milioane de persoane din zona cuprinsă între statele Washington și Maryland se află sub o alertă de vreme rea.

Autoritățile se așteaptă ca furtuna să provoace întreruperi de curent pe scară largă.

Serviciul Național de Meteorologie din Brooklyn, New York, a calificat-o drept un eveniment meteorologic de iarnă care se produce o dată la o generație, potrivit BBC. Sucursala Serviciului Național de Meteorologie din Chicago a avertizat asupra unei „amenințări semnificative la adresa vieții pentru oricine rămâne blocat în furtună", deoarece se așteaptă ca viteza vântului să fie mai mare de 88,5 km/h.

Practic, meteorologii cred că furtuna se va transforma într-un „ciclon bombă", deoarece se va intensifica într-un ritm rapid.

×
Subiecte în articol: SUA fenomen neobişnuit ciclon bombă
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close