Antena 3 CNN Externe SUA confirmă testele cu rachete ale Coreei de Nord

SUA confirmă testele cu rachete ale Coreei de Nord

SUA confirmă testele cu rachete ale Coreei de Nord
02 Iul 2007   •   11:56

Coreea de Nord a testat trei rachete cu rază scurtă de acţiune, luna trecută, ultima lansare având loc săptămâna trecută, în timp ce inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) se aflau în ţară. Recentele teste au fost confirmate de către comandantul forţelor americane la Seul, care a declarat că rachetele sunt moderne, cu combustibili solizi, ceea ce le face uşor de manevrat şi de lansat, acestea putând ajunge în Coreea de Sud.

Casa Albă şi-a exprimat îngrijorarea faţă de recentele exerciţii militare ale Coreei de Nord, însă oficialii de la Seul şi Pentagon le-au calificat drept teste de rutină şi neprovocatoare. Comandantul forţelor americane la Seul, Generalul B.B. Bell, a declarat că ?unul dintre cele mai mari pericole la adresa păcii şi stabilităţii este potenţiala capacitate a Coreei de Nord de a cupla tehnologia rachetelor cu abilitatea nucleară demonstrată?.

Coreea de Nord a testat prima armă nucleară anul trecut şi deţine peste o mie de rachete de diferite raze de acţiune, inclusiv 800 de rachete balistice capabile să lovească orice ţinte din Coreea de Sud şi mare parte a teritoriului Japoniei conform unor experţi din domeniul proliferării.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close