Antena 3 CNN Externe SUA oferă sprijin Rusiei, în urma masacrului din Moscova. Elogii pentru terorişti pe site-urile al-Qaida

SUA oferă sprijin Rusiei, în urma masacrului din Moscova. Elogii pentru terorişti pe site-urile al-Qaida

SUA oferă sprijin Rusiei, în urma masacrului din Moscova. Elogii pentru terorişti pe site-urile al-Qaida
Sursa foto: victima
30 Mar 2010   •   09:30



Masacrul terorist din metroul de la Moscova a fost condamnat de liderii politici din întreaga lume. Preşedintele Barack Obama i-a telefonat personal omologului său rus, Dmitri Medvedev, pentru a-şi prezenta condoleanţele şi a-i oferi sprijin pentru capturarea teroriştilor. Deşi nimeni nu a revendicat atacul, pe site-urile de internet, asociate cu reţeaua al-Qaida, au fost postate felicitări şi elogii la adresa făptaşilor.

Directorul serviciului de securitate FSB crede că atentatele au fost puse la cale de rebelii islamişti din Caucaz, care au mai organizat atacuri la fel de brutale şi în trecut. Analiştii se aşteptau la reacţii violente după ce, în ultimele săptămâni, câţiva importanţi lideri rebeli au fost lichidaţi de poliţia rusă.

Luna trecută, şeful rebelilor ceceni, Doku Umarov, ameninţa chiar cu "un război în oraşele ruşilor". Autoarele directe ale atentatelor ar putea fi, ca în alte cazuri, soţii sau surori ale militanţilor ucişi de serviciile de securitate, mânate atât de fanatism cât şi de răzbunare. ?Nu-i putem numi fiinţe umane, nu sunt decât nişte bestii. Orice motive ar invoca, ceea ce au făcut este o crimă după orice lege şi orice cod moral. Nu am nicio îndoială că-i vom găsi şi-i vom nimici pe toţi? a declarat preşedintele Medvedev.

Ministrul de externe Serghei Lavrov nu exclude nici implicarea grupărilor teroriste asociate cu al-Qaeda, adăpostite la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan. Mai ales că Umarov, liderul din Caucaz, este ajutat de al-Qaida cu bani şi consilieri.

IMAGINI DE LA ATENTATELE DIN MOSCOVA


Comentatorii de pe siturile asociate cu Al-Qaida au salutat faptul că "bătălia a fost adusă în inima Moscovei". Pentru Statele Unite, atacul de la Moscova dovedeşte că terorismul este duşmanul comun al întregii lumi civilizate.

Preşedintele Obama l-a chemat personal la telefon pe Dmitri Medvedev pentru a-l asigura că poporul american este solidar cu cel rus. Obama a subliniat că Statele Unite sunt gata să coopereze cu Rusia pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei care au plănuit atentatul. Naţiunile Unite, Uniunea Europeană, Grupul celor Opt şi nenumărate guverne şi organizaţii din întreaga lume au condamnat atentatele şi au chemat la luptă unită împotriva terorismului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Moscova atac sinucigas Barack Obama
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close